Les Folies i La Senyera, primers classificats per a la final del Article previ
La música i el ball més populars tingueren lloc al Sarau de Benimaclet: una nova cita folklòrica que ha vingut per a quedar-se Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Una nova Federació impulsarà la tradició dels Gegants i Cabuts a terres valencianes

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Una nova Federació impulsarà la tradició dels Gegants i Cabuts a terres valencianes

Informat per la Federació de Nanos i Gegants

 

APLEC GEGANTS 2014_mupiLa Federació Valenciana de Nanos i Gegants farà la seua presentació a la ciutat d’Alcoi el dia 8 de juny de 2014. 

L’acte tindrà lloc dins de la XIXa Trobada de Nans i Gegants, que organitza el Grup de Danses Sant Jordi d’Alcoi en el seu 25é Aniversari.

 

Un dia per a celebrar

Tenen previst participar en la trobada les 13 colles de la federació, la colla de Leganés com a colla convidada, el Grup de Danses Carrascal i les colles de dolçainers de la ciutat amfitriona.

El programa de data tan assenyalada serà el següent:

  • 10,30 h. Plantada de figures al parc de la Glorieta
  • 12,00 h. Cercavila pels carrers del centre d’Alcoi
  • 13,30 h. Lliurament de recordatoris, presentació de la Federació i del logotip i ball final de totes les figures a la plaça Pintor Gisbert

 

Tretze colles integren actualment la Federació de Nanos i Gegants

Actualment la federació ha començat amb 13 colles de tot el territori valencià (Alcoi, l’Alcora, Almassora, Benetússer, Beniarrés, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Godella, Ontinyent, Paiporta, la Vall d’Uixó i Vinaròs) i està oberta a noves incorporacions dels grups interessats.

Per a formar-ne part les colles han de ser associacions legalment constituides, i deuen comptar entre els seus objectius la difusió de la festa dels gegants i/o cabuts.

Les colles poden tindre gegants, cabuts o les 2 coses, i de fet, hi ha colles dins de la federació que només tenen cabuts

 

Una Federació de Nanos i Gegants amb objectius i futur

Algunes de les principals finalitats de la nova Federació són oferir assessorament a aquelles colles que estan entrant en el món geganter, donar informació, ajudar, facilitar intercanvis, ajudar noves colles a constituir-se, conéixer-nos… i revifar el món geganter en general.

En quan als actes que es tenen programats impulsar, es compta amb la previsió d’una trobada anual

Ja hi ha quatre colles noves que volen entrar, i de segur que després de la presentació a Alcoi, alguna més voldrà afergir-se

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?