100 anys de l'Altar de Russafa i la posada en valor de la festa de Sant Vicent Ferrer a València.Article previ
Imatges de la Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

La febra del vestir a l’antiga arriba a la festa de Sant Vicent de ValènciaLa fiebre del vestir a la antigua llega a la fiesta de San Vicente de Valencia

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La febra del vestir a l’antiga arriba a la festa de Sant Vicent de ValènciaLa fiebre del vestir a la antigua llega a la fiesta de San Vicente de Valencia
Articles relacionats

Per Paco Chalmés

Blogdanses.es

Ja ens ho havien advertit… el vestir a l’antiga ha vingut per a quedar-se a les nostres festes.

Una de les evidències més contundents s’hi pot vore a l’ofrena floral que tots els dilluns següents al de Pasqua té lloc a la ciutat de València.

Cada any s’hi veuen a les xiques més guardapeus de seda, faldellins, mitjes llunes, gipons envarats, mocadors de pit… i als xics calçons, jupes, jupetins i mocadors portats cada vegada amb un criteri més fidel a les arrels històriques.

Com que este blog és per a balladores i balladors, i ens apasiona tant la nostra indumentària tradicional, demanarem amb tota la intenció a alguns amics que ens remeteren imatges per poder constatar esta realitat a l’ofrena de flors a Sant Vicent Ferrer del passat 13 d’abril de 2015.

Així que agraïm al Grup de Danses la Carraspera i a Raquel Roig les imatges, però molt especialment a Pep Devís, gran amic de blogdanses.es, la seua extensa aportació.

Si els que llegiu este post també acodireu a este acte i teniu fotos, no dubteu a remetre’ns-les per poder ampliar la galeria d’imatges que vos adjuntem:

Font: G.D. La Carraspera
Por Paco Chalmés

Blogdanses.es

Ya nos lo habían advertido… el vestir a la antigua ha venido para quedarse en nuestras fiestas.

Una de las evidencias más contundentes se puede ver a en la ofrenda floral que todos los lunes siguientes al de Pascua tiene lugar en la ciudad de Valencia. Cada año se ven en las chicas más guardapiés de seda, refajos, medias lunas, jubones envarados, pañuelos de pecho… y en los chicos calzones, chupas, chalecos y pañuelos llevados cada vez con un criterio más fiel a las raíces históricas.

Como este blog es para bailadoras y bailadores, y nos apasiona tanto nuestra indumentaria tradicional, pedimos con toda la intención a algunos amigos que nos remitieran imágenes para poder constatar esta realidad en la ofrenda de flores a San Vicente Ferrer del pasado 13 de abril de 2015

Así que agradecemos al Grupo de Danzas la Carraspera y a Raquel Roig las imágenes, pero muy especialmente a Pep Devís, gran amigo de blogdanses.es, su extensa aportación. Si los que leéis este post también fuísteis a este acto y tenéis fotos, no dudéis a remitírnoslas para poder ampliar la galería de imágenes que os adjuntamos:

Font: G.D. La Carraspera

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Galeries

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS   0

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d'indumentària tradicional a Alcublas. Es tractava d'una mostra a una sala de l'ajuntament d'esta població [...]

Login

Lost your password?
X