Sueca reviurà el proper 24 de maig, amb un nou espectacle de danses, les Carnestoltes de l'any 1864Article previ
Una nova Federació impulsarà la tradició dels Gegants i Cabuts a terres valencianesSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Les Folies i La Senyera, primers classificats per a la final del “Sona a la Dipu”. La segona semifinal serà el 31 de maig a Manises.

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Les Folies i La Senyera, primers classificats per a la final del “Sona a la Dipu”. La segona semifinal serà el 31 de maig a Manises.

Informant: Gabinet de Premsa Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

 

Les Folies, de Carcaixent, i la Senyera, de València, són els primers grups que passen a la final de l’edició de “Sona la dipu amb mùsica, balls i cancons “, que tindrà lloc el 13 de setembre en el Teatre Principal de València, després de la primera semifinal celebrada en la vesprada del dissabte en l’Ateneu Mercantil davant de 500 espectadors.

La Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i la Diputació Provincial organitzen l’esdeveniment que té com a fi potenciar les tradicions de les distintes comarques vaelncianas. Els Folies va obrir la sessió amb la interpretació de “Alacantina” del Corretja d’Alzira i el “Bolero Corretja” i La Senyera ho va fer amb la “Jota de Turís” i el “Bolero Creuat”.

L’anècdota de la jornada és que els que van obrir i els que van tancar l’acte són els classificats per a setembre. El jurat en la seua deliberació va acordar per unanimitat concedir una menció especial al grup Sargantana del barri de Patraix, integrat per xiquets i xiquetes, pel seu bon fer.

El president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, Manuel Camarasa, va lloar el bon fer de tots els grups i va agrair la presència del públic en la celebració.

Els altres grups participants van ser El Grup de Danses d´Alzira i El Drac Alat, La Raspera i La Sargantana de València. El jurat d’esta primera semifinal ha estat composat pel president de la Federació folklòrica, Manolo Camarasa; el cap del servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión; el director del conservatori de Xàtiva; José Vicente Romero, María Consuelo Berenguer i Silvia Folez, representants de grups de balls de València, Alzira i Carcaixent, i l’indumentarista Enrique Marzal.

 

Manises acull les II semifinal el 31 de maig

La segona semifinal se celebrarà dissabte que ve, 31 de maig, a Manises, i després tindran lloc les següents el 7 de juny a Xàtiva i el 14 de juny Llíria. El jurat concedirà en la final de setembre tres premis segons la millor puntuació de cada grup. El grup guanyador obtindrà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de sengles plaques de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Les Folies de Carcaixent. Semifinal Sona la Dipu 2014.

Lo Drac Alat. Semifinal Sona la Dipu 2014.

La Carraspera. Semifinal Sona la Dipu 2014.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?