Article previ
“El folklore és cultura en majúscules”: Una reivindicació que farà el Grup de Danses Les Moreres el proper 17 de maig pel seu 10é aniversari, a RiolaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

“Sis veus per al poeta” actuaran dissabte 10 de maig a Alzira

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
“Sis veus per al poeta” actuaran dissabte 10 de maig a Alzira

La Sala Simbiosi d’Alzira serà dissabte l’escenari de la gravació en vídeo amb què el grup SIS VEUS PER AL POETA immortalitzarà el seu tribut al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés; un concert en clau de folk que, des de fa un any, està rodant per sales i teatres valencians amb gran èxit de públic.

El pròxim dissabte 10 de maig, a les 20 hores, la Sala Simbiosi d’Alzira acollirà l’espectacle SIS VEUS PER AL POETA, un homenatge de sis dones artistes al gran poeta valencià del segle XX Vicent Andrés Estellés.

El projecte aborda la poesia d’Estellés des de la música tradicional valenciana, amb adaptacions dels versos del poeta als estils més arrelats d’aquesta tradició musical –fandangos, malaguenyes, cants de batre, romanços o jotes, entre d’altres-, i amb composicions originals d’inspiració tradicional. No es tracta únicament d’un concert, sinó d’un espectacle global on, a més del cant, s’hi incorpora el ball i el recitat.

SIS VEUS PER AL POETA està integrat per les cantadores valencianes Patxi Ferrer –també balladora –, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes tres ben conegudes en el món de la música tradicional; la cantant i guitarrista Eva Dénia, que després de diversos treballs amb el jazz i la música brasilera o francesa, comptava ja amb un disc de música tradicional; l’ebrenca Sílvia Ampolla, cantadora, versadora i multiinstrumentista; i la cel·lista Merxe Martínez, que completa la secció de cordes i afegeix
un aire clàssic i elegant al so del grup.

El concert, de noranta minuts de durada, serà gravat íntegrament en directe amb quatre càmeres que, de manera estratègica, recolliran tot el que passe a la Sala. “Amb aquesta gravació volem deixar constància d’un projecte que ha anat creixent i arredonint-se al llarg de tots aquests mesos de treball en què hem anat incorporant elements –cançons, poemes, balls…– amb la resposta més que entusiasta del públic”, assenyala Eva Dénia. “El públic està sabent apreciar un treball que toca fibres sensibles com són la nostra música tradicional i els poemes d’Estellés que ja s’ha convertit en tot un signe d’identitat per als valencians. 

El CD SIS VEUS PER AL POETA, editat sota la producció artística del músic valencià Carles Dénia, ha esgotat pràcticament l’edició i es troba en projecte de ser reeditat.

Les entrades per al concert de dissabte a la Sala Simbiosi (Av. Dret de Manifestació, 72, enfront d’Hospital de la Ribera) es poden adquirir al preu de 6 € a La Llibreria Hort Dels Frares d’Alzira i a la Llibreria Samaruc d’Algemesí. Poden reservar-se també enviant un email a salasimbiosi@hotmail.com.

https://www.facebook.com/sisveusperalpoeta

 

 

CARTELL ALZIRA w

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?