Benifaió; el primer poble en rebre a Pep Article previ
Les últimes mantes morellanesSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Milers de persones assistiren a les Danses del 9 d’octubre a València

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Milers de persones assistiren a les Danses del 9 d’octubre a València

Informant: Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

 

Les Danses del Nou d´Octubre de 2013 que organitzen la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de València i amb la que col·labora la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, han resultat un èxit de públic i de participació de grups i parelles en comparació amb altres anys.

La celebració va tindre lloc en la plaça de la Mare de Déu de València davant de diversos milers de persones i va acabar amb un gran reconeixement a una de les grans cantautores valencianes, Pilareta, que als seus més de 80 anys va acabar l’acte cantant València i davant de nombrosos aplaudiments dels assistents. Si ella va interpretar eixa peça, el grup La Senyera va ser el que va posar final a les danses en l’escenari per ser qui porta el nom de l’ensenya valenciana.

 

Èxit de públic i de participació

El president de la federació, Manolo Camarasa, va agrair la presència del públic i va destacar la consolidació d’un acte en la seua cita del Nou D´Octubre: “La xifra prevista de parelles ha sigut finalment de 120 en compte de les 100 previstes inicialment i els grups de danses, tant de falles com d’altres col·lectius, han respost molt bé ¨i va agregar “com quasi unes 50 persones, moltes d’elles estrangeres, van felicitar a Pilareta por la seua actuació”.

Cal recordar que van ser 19 els grups participants de València, Torrent, Bétera i Alcoi acompanyats en tot moment per la Gorgera de Tabal i Dolçaina La Brama de Bonrepòs i Mirambell.

D’altra banda, la federació té previst un altre acte en el Palau de la Música al novembre sobre la dolçaina i altres instruments valencians.

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?