Grup de danses L’Almogàver: 20 anys conreant la tradició a SuecaArticle previ
La cantà i guitarrà de Campanar (València): una tradició recuperada després de trenta anys.Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

La Trobada de danses de la Nova Escola celebrará la seua quarta edició

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La Trobada de danses de la Nova Escola celebrará la seua quarta edició

Informant: Lorena Montañés Anglés, de la Nova Escola

 

Per quart any consecutiu, a finals de febrer (enguany el dia 22), celebrem la Trobada de danses de la Nova Escola a Castelló.

Organitzada per la Nova Escola, amb col.laboració de Davalors Flecher i l’Ajuntament de Castelló, i el patrocini de  Llaves Montañés.

L’acte començarà a les 17.30 h, on la colla de dolçaina i tabal de la Nova Escola marcaràn el ritme més tradicional dels passarrers pels carrers veïns.

 

Participants de diverses poblacions de Castelló

A les 18.00 h començaràn les actuacions en la Plaça Columbretes de Castelló, sent els grups convidats els qui ficaràn la nota folklòrica a l’acte:

  • Colla de dolçaina i tabal de la Nova Escola: ens interpretarà les peces més representatives del nostre folklore més popular
  • La Nova Escola, Castelló: ens ballaràn La Jota d’Useres, La Pedreguera i el Fandango de Sant Mateu
  • El grup Folkloric d’Onda: ens ballaràn: el ball del Barril d’Onda, La Jota de 3, El ball de Tales, Ball del trenet i la Jota d’Onda
  • Grup de danses Biniesma, de Moncofar: ens ballaràn: la jota d’Alcoi, ball quatre de Beniganim, jota de Navajas i la Jota Biniesma 
  • Grup municipal de dansa El Pla del centre municipal de les arts RMV, Borriana: ens ballaràn: la Jotilla de Vinaròs, El Bolero de Castelló, La perxelera d’Ador i el Ball del canut de Benafigos

 

Una idea on s’impliquen tots els components de la Nova Escola

Durant estos anys, la Nova Escola ha estat convidada a diverses trobades i aplecs, i és d’ahí d’on nàix la idea de fer una trobada propia a Castelló, organitzada integrament per la gent de la Nova Escola. Idea que fou acceptada per tots els membres de l’associació, i per suposat per l’Ajuntament de Castelló, que recolzà el projecte.

I des de l’any 2011, a finals de febrer celebrem la nostra trobada. Solem convidar a 3-4 grups amics, i junt amb la nostra colla de dolçaina i tabal, fem un passacarrer pels carrers propers a la plaça Columbretes, on despres ens faràn l’actuació els grups convidats.

 

Un grup de curt però intens recorregut a la capital de la Plana

L’associació cultural grup de danses la Nova Escola,  fou formada l’agost de 2009, per la iniciativa de la familia Montañés-Anglés. i des d’eixe moment ha anat creant-se un lloguet dins del mon del folklore.

Han participat en diverses actuacions, de diferents llocs de la Comunitat Valenciana: Bétera, Moixent, Sant Joan d’Alacant, Alcoi, Benicàssim, La Pobla, Atzeneta, Vistabella, Benafigos, Almassora, el Grao, Borriana, Alqueries, Benicarló, la Vall d’Uxò, Benlloch, Moró, Nules, Traiguera, Marina d’or en Orpesa, Castelló… i de fora, vam estar fins i tot a Eurodisney representant a la Comunitat Valenciana.

La Nova Escola té una escoleta de tabal on Alberto imparteix les classes als nostres tabaleters i també una Rondalla. Tots ells ens acompañen musicalment en les nostres actuacions, tenint un total de 33 persones, que conformen la part músical de la Nova Escola, dirigida per Rubén.

La part del ball, dirigida per Lorena té tres seccions: la Infantil, la juvenil i l’adulta.

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?