El Barri de Sant Isidre, a València, prepara les seues danses en honor a la Mare de Déu dels DesemparatsArticle previ
Amics del Ball de les Llauradores d'Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianualSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

La nostra terra dansa a les Verges “trobades” este cap de setmana del 7 i 8 de setembre

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La nostra terra dansa a les Verges “trobades” este cap de setmana del 7 i 8 de setembre

IMG-20130905-WA0001Són molts els pobles que arreu de la geografia valenciana celebren este cap de setmana les seues festes en honor a la seua Mare de Déu “trobada”.

I és que segons la tradició, el dia 8 de setembre es rememoren totes les antigues històries i llegendes d’aquelles imatges que van ser un dia trobades per pastors, llaurados, mariners en diverses situacions i que bé mereixen l’atenció de l’iteressat per la cultura popular.

A terres valencianes, ésta data festiva es peculiaritza en molts pobles, on trauen estos dies al carrer processons, danses i rites, que en no poques ocasions afonen les seues arrels en l’ancestre dels segles.

És el cas de l’emblemàtica festa d’Algemesí a la seua Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco fa pocs anys. Però són molts altres els indrets a casa nostra on podem trobar curioses i lluïdes tradicions de balls i cants tradicionals dedicats a diverses advocacions marianes.

Així, la Font de la Figuera, que celebra les seues danses seculars en el marc de les festes patronals en honor de la Mare de Déu dels Xics.

Sueca, a la Ribera Baixa, és enguany un altre focus d’atenció per a l’amant dels nostres balls tradicionals, amb les recuperades danses processionals dedicades a la Mare de Déu de Sales.

La Verge de les Febres a Canet de’n Berenguer, La Mare de Déu de la Balma a Sorita del Maestrat, la Verge de l’Ermitana a Peníscola, la Mare de Déu de l’Oreto a l’Alcúdia, la Virgen de la Soterraña a Requena, o la Mare de Déu de Montserrat a Mutxamel són tan sols algunes de les fites a les que tradició, devoció i festa ens criden en este cundidor cap de setmana.

Del detall d’estos i altres actes, es recull informació a http://www.blogdanses.es/, la web que està a la disposició de balladors, festers, clavaris, confrares i públic en general per anunciar events a l’agenda, i també per fer-se ressò de notícies relacionades amb el nostre folklore.

 

 

Festa de la Mare de Déu de la Salut 2011

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?