El Barri de Sant Isidre, a València, prepara les seues danses en honor a la Mare de Déu dels DesemparatsArticle previ
Amics del Ball de les Llauradores d'Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianualSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES
  • Sagueta Nova de Biar ens fa gaudir a PicanyaDifícil transmetre les sensacions viscudes el passat dissabte 28 d'octubre de 2017 a la Temporada de Folklore de Picanya amb l'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar. Una execució dels balls rigorosa, espontània i sense posturejos innecessaris; [...]
  • Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de PicanyaJa tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya, després de l'èxit de programació i assitència de públic de les temporades anteriors, el Grup de Danses Realenc amb [...]
  • En marxa la Setena Edició d’Arrelats Folk XàtivaEls dies 20 i 21 d’octubre podrem assistir a la setena edició d'Arrelats Folk, Mostra organitzada per l’Escola de Danses de Xàtiva. La presentació de la Mostra s’iniciarà el divendres [...]

La nostra terra dansa a les Verges “trobades” este cap de setmana del 7 i 8 de setembre

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La nostra terra dansa a les Verges “trobades” este cap de setmana del 7 i 8 de setembre

IMG-20130905-WA0001Són molts els pobles que arreu de la geografia valenciana celebren este cap de setmana les seues festes en honor a la seua Mare de Déu “trobada”.

I és que segons la tradició, el dia 8 de setembre es rememoren totes les antigues històries i llegendes d’aquelles imatges que van ser un dia trobades per pastors, llaurados, mariners en diverses situacions i que bé mereixen l’atenció de l’iteressat per la cultura popular.

A terres valencianes, ésta data festiva es peculiaritza en molts pobles, on trauen estos dies al carrer processons, danses i rites, que en no poques ocasions afonen les seues arrels en l’ancestre dels segles.

És el cas de l’emblemàtica festa d’Algemesí a la seua Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco fa pocs anys. Però són molts altres els indrets a casa nostra on podem trobar curioses i lluïdes tradicions de balls i cants tradicionals dedicats a diverses advocacions marianes.

Així, la Font de la Figuera, que celebra les seues danses seculars en el marc de les festes patronals en honor de la Mare de Déu dels Xics.

Sueca, a la Ribera Baixa, és enguany un altre focus d’atenció per a l’amant dels nostres balls tradicionals, amb les recuperades danses processionals dedicades a la Mare de Déu de Sales.

La Verge de les Febres a Canet de’n Berenguer, La Mare de Déu de la Balma a Sorita del Maestrat, la Verge de l’Ermitana a Peníscola, la Mare de Déu de l’Oreto a l’Alcúdia, la Virgen de la Soterraña a Requena, o la Mare de Déu de Montserrat a Mutxamel són tan sols algunes de les fites a les que tradició, devoció i festa ens criden en este cundidor cap de setmana.

Del detall d’estos i altres actes, es recull informació a http://www.blogdanses.es/, la web que està a la disposició de balladors, festers, clavaris, confrares i públic en general per anunciar events a l’agenda, i també per fer-se ressò de notícies relacionades amb el nostre folklore.

 

 

Festa de la Mare de Déu de la Salut 2011

Article   0 Comentaris

Amb la col·laboració de:

novembre, 2017

Opcions d'ordenació

24nov(nov 24)20:30Aldaia: Qué flamenca que sóc20:30 Tama Teatre Auditori d'Aldaia, AV. de la Música, 11, 46960 ALDAIA, Spain

26nov(nov 26)12:00Jesus Pobre: Concert música festera12:00 Mercat Riu Rau de Jesús Pobre

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X