La nostra terra dansa a les Verges Article previ
Albaes i Música tradicional valenciana a la inauguració de la ruta Estellés a BurjassotSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Amics del Ball de les Llauradores d’Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianual

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Amics del Ball de les Llauradores d’Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianual

foto_1El passat dia 13 de setembre, l’associació Amics del Ball de les Llauradores d’Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianual, que comptà amb la presència de dos regidors de l’Ajuntament i al que assistiren unes 80 persones.

Es féu lliurament d’un diploma als nous membres del Ball, així com també un taulell en homenatge a aquells balladors que complien 25 i 50 anys ballant el Bolero d’Algemesí a la processó o com a membres de l’Associació.

Entre ells, es trobava el nostre mestre Adrià Moreno Aliaga, al qual a més, se li va dedicar un vídeo amb imatges seues des que començà a ballar el 1964 fins a l’actualitat així com un quadre com a record de l’esdeveniment.

Una associació que vetlla per la conservació del Bolero d’Algemesí

L’associació Amics del Ball de les Llauradores d’Algemesí és l’entitat encarregada d’organitzar el “Ball de les Llauradores”, l’últim a incorporar-se als actes processionals que se celebren a Algemesí els dies 7 i 8 de setembre amb motiu de les festes de la “Mare de Déu de la Salut” d’Algemesí, els orígens de la qual es remunten a 1247.

L’associació constituïda oficialment el 1994 al voltant de l’herència tradicional del Bolero d’Algemesí transmès al llarg del temps de persona a persona, amb l’objectiu ferm de guarnir el folklore tradicional d’Algemesí, mitjançant l’ensenyament i correcta vigilància en l’execució del Bolero.

Informant: Enric Olivares Torres

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?