Amics del Ball de les Llauradores d'Algemesí va celebrar el tradicional Sopar de Bo bianualArticle previ
El Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol actúa a València amb motiu de la XXXIV Campanya Retrobem la Nostra MúsicaSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES
  • Sagueta Nova de Biar ens fa gaudir a PicanyaDifícil transmetre les sensacions viscudes el passat dissabte 28 d'octubre de 2017 a la Temporada de Folklore de Picanya amb l'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar. Una execució dels balls rigorosa, espontània i sense posturejos innecessaris; [...]
  • Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de PicanyaJa tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya, després de l'èxit de programació i assitència de públic de les temporades anteriors, el Grup de Danses Realenc amb [...]
  • En marxa la Setena Edició d’Arrelats Folk XàtivaEls dies 20 i 21 d’octubre podrem assistir a la setena edició d'Arrelats Folk, Mostra organitzada per l’Escola de Danses de Xàtiva. La presentació de la Mostra s’iniciarà el divendres [...]

Albaes i Música tradicional valenciana a la inauguració de la ruta Estellés a Burjassot

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Albaes i Música tradicional valenciana a la inauguració de la ruta Estellés a Burjassot

El passat dissabte dia dia 14 de setembre els carrers del Burjassot antic s’ompliren de música tradicional valenciana per commemorar la inauguració d’una fita cultural de primer ordre: la inauguració de la senyalitzada de Ruta Estellés, en el marc de la IV Festa Estellés a Burjassot.

Els coneguts cantaors Josep Apricio “Apa” i Teresa, versats per Josemi foren els encarregats de lloar la figura del poeta Vicent Andrés Estellés, nascut a esta població de l’Horta de València, acompanyant la passejada de més d’un centenear de persones pels llocs més relacionats amb la vida del poeta universal de Burjassot. En la ruta s’aprofità per presentar algún dels dotze panells ceràmics elaborats pel ceramista local Vicent Espinosa.

La nostra música tradicional, en el bon saber fer del conjunt de veus femenines integrat per Eva Dénia, Lola Ledesma, María Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer y Sílvia Ampolla, va servir també per arrodonir l’acte, amb l’espectacle Sis veus per al poeta, gaudit pels assistents després del sopar popular i de la lectura de poemes a la plaça de l’Ajuntament.

 

Una passejada amb molts bons moments

Un dels moments emotius de la passejada estellesiana es produí quan els assistents seguiren Apa en el cant del poema M’aclame a tu, segons la tonada de la composició feta en el seu dia per Ovidi Montllor.

Una altre episodi màgic fou quan els assistents llegiren i escoltaren, a la parada realitzada a les Sitges de Burjassot, alguns poemes estellesians d’amor i erotisme, triats per ser aquest el lloc tradicional de festeig de moltes parelles del municipi, i també on Vicent Andrés Estellés apareix retratat amb la seua dona Isabel en una coneguda imatge del matrimoni.

L’anècdota divertida vingué per la repetida interrupció de les lectures per part dels tocs a missa de les campanes de l’església de Sant Miquel, també nomenades a la seua obra pel poeta, i que per tant, quedaren del tot integrades en la ruta estellesiana.

 

Entitats i associacions amb la Ruta Estellés

La Ruta Estellés ha sigut una iniciativa proposada des d’antic per l’Associació Cultural Bassot, organitzadora de les Festes Estellés, hereves de les diverses commemoracions estellesianes que esta associació ha impulsat des de l’any de la mort del poeta.

La materialització d’este demandat projecte ha comptat amb la col·laboració destacada de la mateixa Associació Cultural Bassot, de la Diputació de València, de l’Ajuntament de Burjassot, i de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut (IMCJB).

 

No url attribute defined!

 

 

 

 

 

Article   0 Comentaris

Amb la col·laboració de:

novembre, 2017

Opcions d'ordenació

24nov(nov 24)20:30Aldaia: Qué flamenca que sóc20:30 Tama Teatre Auditori d'Aldaia, AV. de la Música, 11, 46960 ALDAIA, Spain

26nov(nov 26)12:00Jesus Pobre: Concert música festera12:00 Mercat Riu Rau de Jesús Pobre

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X