Al Nord, Baix Maestrat: el repertori tradicional del Baix Maestrat recollit en un CDArticle previ
Les Festes de Sant Antoni i la foguera de CanalsSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Gran jornada viscuda a Castelló amb la XVI Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal el i 16é Concurs juvenil per intèrprets novells

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Gran jornada viscuda a Castelló amb la XVI Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal el i 16é Concurs juvenil per intèrprets novells

Informat per Escola Municipal de Dolçaina i Tabal de Castelló

El passat diumenge 26 de gener a la plaça de Miguel Bellido ha tingut lloc la XVI Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal,
16é Concurs juvenil per intèrprets novells.

Aquesta iniciativa surt des de l’Escola Municipal de Dolçaina i Tabal en un intent d’animar els més joves de les nostres escoles a pujar a l’entaulat i, també per apropar la dolçaina i el tabal a tots els sector festers de la nostra ciutat, en aquesta edició ha estat la Gaiata’13 “Sensal” qui ens han acollit.

També hem tingut una petita mostra de luthiers, on tots els dolçainers han pogut gaudir de les darreres novetats.
Tots els concursants han interpretat una peça obligatòria, els pas-doble El Bequetero de Gustavo Pasqual Falcó. Han participat 4 grups, amb 12 músics novells d’escoles d’Alcoi, Muro, Almassora i Castelló. Aquests han estat els guanyadors:

  • 1r lloc, premi d’Altretur –cap de setmana al Mas de Borràs per a cada guanyador i detall de l’Ajuntament de Castelló-. Alumnes de l’Escola de Música d’Alcoi i de la Xafigà de Muro, Sergio Nadal i Ferran Mora a la dolçaina i Raúl Sempere al tabal. Com a peça lliure ens han interpretat Cavalcada II peça tradicional d’Alzira.
  • 2n lloc, premi Babel –lot de llibres per import de 30 euros i detall de l’Ajuntament de Castelló-. Alumnes de l’Escola de Dolçaina i Tabal de Castelló, Marta Peris i Néstor Gasch a la dolçaina i Óscar Prades al tabal. Com a peça lliure ens han interpretat Paloteo composició popular.
  • 3r lloc, premi Ajuntament de Castelló –detall de l’Ajuntament-. Alumnes de l’Escola de Dolçaina i Tabal “Primer Molí”, Berta Cayuela i Héctor Branchadell a la dolçaina i Nadia Navarro al tabal. Com a peça lliure ens han interpretat Rotllet de flor de Xavier Richart.

Tot seguit hem passat a celebrat la TROBADA VEÏNAL DE DOLÇAINA I TABAL, i aquestes han estat les agrupacions que han participat:

  • Grup de dolçaina i tabal “Xarançaina” ens ha delectat amb la peça El Rull de Josep M. Bataller.
  • Secció de dolçaina i tabal de la gaiata 15 “Sequiol” que ens ha interpretat Anem en serio de Domingo Llopis.
  • Escola Municipal de Dolçaina i Tabal de Castelló ens ha delectat amb la peça Beuna de Xavier Richart.
  • Colla de dolçainers i tabaleters “El Soroll” que ens ha interpretat una peça tradicional Ptim-patum.
  • Escola de Dolçaina i Tabal “Primer Molí” que tocat també Amadeo el dolçainer de Vicent Muñoz.
  • Colla de dolçainers i tabaleters “Xaloc” ha interpretat Xexena del mestre Xavier Richart.

Mar Guevara Sanmateo, Clara Moreno Amiguet i Carlos Chippirraz Gómez-Millán, màxims representants festers de la Gaiata 3 “Sensal” han lliurat els premis i els records a tots els participants al concurs. També les agrupacions de dolçaina i tabal han rebut un detall de la Gaiata.

Cal dir que a l’acte han estat presents els regidors Begoña Carrasco, Miguel Ángel Mulet i Ximo Torres, així com José Luis Santolaria, president de la Federació Colles de Castelló.

Per acabar han pujat tots –més d’un centenar de dolçainers i tabaleters- a l’entaulat per oferir junts una selecció de peces dirigits pel mestre de l’Escola de Castelló, José Causanilles.

Tot seguit la Gaiata ens ha ofert un magnífic porrat popular concloent així l’encontre.

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?