L'Alcúdia recupera un model propi de Danses per a Sant AntoniArticle previ
Gran jornada viscuda a Castelló amb la XVI Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal el i 16é Concurs juvenil per intèrprets novellsSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Al Nord, Baix Maestrat: el repertori tradicional del Baix Maestrat recollit en un CD

Article   2 Comentaris.
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Al Nord, Baix Maestrat: el repertori tradicional del Baix Maestrat recollit en un CD

Per: Àlex Torres, de G.D. el Raval de Vila-real

 

El treball compartit del Grup de danses el Raval 

Un passet més enllà de la presentació de l’espectacle que el desembre de 2012 el Grup de Danses El Raval va realitzar amb el nom “Al Nord. Baix Maestrat” i enllaçant amb el treball de cerca i estudi del folklore dels pobles d’aquesta comarca aquest grup de Vila-real vol presentar ara l’enregistrament d’algunes de les peces d’aquest repertori tradicional. Al disc compacte trobarem juntament amb danses i peces de ball alguns cants de treball, de bressol, cants de Nadal o albades… la major part d’ells inèdits fins aquest moment.

En el més sentit homenatge i fent una mirada a la gent que ha treballat i encara ho fa per mantenir les mostres de folklore en els pobles d’aquesta part del Maestrat.

És un bon moment per poder compartir amb tots el fruit d’un treball que per la gent del Raval ha estat apassionant i amb el que podrem gaudir d’una part de la nostra cultura tradicional.

 

Èxit i gran acceptació en les presentacions del CD

La primera presentació del CD va tenir lloc a Vila-real el passat 15 de desembre entre un bon grapat d’amics i assistents a l’acte. Allí es van argumentar els motius principals del treball i el tractament que la gent del Raval ha donat a les peces que s’inclouen en el recull. Es va voler fer una vegada més el reconeixement a les persones que de manera desinteressada han col·laborat aportant informacions, cantant o interpretant les peces per poder-les aprendre. Tot l’acte va estar il·lustrat amb la intervenció dels músics que van interpretar en directe les músiques.

Hi ha molts ajuntaments de la comarca del Baix Maestrat i d’arreu de les comarques valencianes que volen fer la presentació del CD al seu poble. La primera d’aquestes serà el dissabte dia 1 de febrer al poble de Salzadella dintre de les festes en honor al seu patró Sant Blai. A les 17h. hi haurà la presentació del CD, a continuació animació al carrer i a les 19h. bureo al pavelló. Després de sopar, a les 23h. es faran les recentment recuperades albades del poble on col·laboraran conjuntament el Raval i la Banda de Música de Salzadella que aniran pels carrers cantant-les.

 

El disc, a l’abast de tots

El disc “Al Nord, Baix Maestrat” ha estat una idea del Grup de Danses El Raval que ells mateix han patrocinat i subvencionat i el podem comprar a un preu de 10 euros en diverses botigues i llocs especialitzats:

 

  • La Botiga de David, situada a la Plaça Major de Benicarló.
  • Ajuntament de Càlig.
  • Oficina de Turisme, Sant Mateu.
  • El Desván, situada al Carrer la Sang de Crist n. 25 de Vila-real.
  • Discos Oldies, situada al Carrer Nostra Senyora de Gràcia n.6 de València.
  • Llibreria la Costera, situada a l’Avinguda Gregorio Marañón N. 17 de Xàtiva. 

O en tot cas, podeu enviar un missatge a través de la pàgina de facebook de Blogdanses o sol·licitar el CD a la direcció postissa@blogdanses.es

 

No url attribute defined!

 

 

 

 

Article   2 Comentaris.

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?