Alginet honora Sant Roc amb les seues DansesArticle previ
Guadassuar tanca la seua setmana de DansesSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Benifaió recupera amb entusiasme les Danses de Processó en el dia gran de les seues festes patronals

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Benifaió recupera amb entusiasme les Danses de Processó en el dia gran de les seues festes patronals

Els carrers de la volta general de processó de Benifaió gaudiren este dia 22 d’agost de 2013 passat, dia de la Festa del Poble, dels cerimoniosos Balls de Nanos i Ball de la Carxofa.

 

Les danses de processó tornaren a precedir, després de quasi una década sense eixir al  carrer, la processó en honor a la patrona Santa Bàrbera a l’última jornada festiva al cicle de les festes patronals de Benifaió.

Un grup de balladores i balladors voluntaris foren els encarregats de dur endavant la recuperació d’estos balls, després de dos mesos d’assajos als tallers de danses organitzats a l’efecte per l’Ajuntament de Benifaió. Dolçaina i tabals de l’escola municipal s’encarregaren de posar l’imprescindible contrapunt musical a l’acte.

Cal destacar d’esta important fita a les festes benifaioneres l’entusiasme amb que la recuperació d’estos balls processionals fou acollida pels veïns i espectadors, que concorregueren cases, carrers i cantonades al llarg de tot el recorregut i premiaren amb efusius aplaudiments el final de cada interpretació.

 

Molt bon ambient a la processó

 

L’acte finalitzà amb una última interpretació de les danses en una atapeïda plaça Major davant el pas de la imatge de Santa Bàbera, tot just abans del castell de focs.

“Moltes gràcies! S’ha notat molt bon ambient a la processó” foren les paraules d’agraïment del pàrroc als dansaires només acabar la desfilada religiosa.

 

L’any que ve, més

 

“L’any que volem traure gegants, i donar continuitat a la presència dels nostres balls i músiques tradicionals a totes les festes i celebracions del poble”, foren les declaracions emocionades d’una de les balladores que més ha treballat en el manteniment de les danses i la recuperació dels balls processionals a Benifaió.

D’este mode, esta població de la Ribera Alta se suma al corrent de recuperació del folklore popular que està rebifant arreu dels pobles i comarques valencians.

 

No url attribute defined!

 

 

NOTES:

_ Teniu fotos d’aquest acte i voleu que es publiquen? Envieu-les a postissa@blogdanses.es

_ Voleu publicar la crònica d’un acte de ball, cant o toc tradicionals? Envieu-les a postissa@blogdanses.es o punxant ací.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?