Almacenes España cierra tras 75 añosArticle previ
Benifaió recupera amb entusiasme les Danses de Processó en el dia gran de les seues festes patronalsSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Alginet honora Sant Roc amb les seues Danses

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Alginet honora Sant Roc amb les seues Danses

IMG_20130817_000306Processó, castell de focs, sopar a la fresca, passacarrer i les Danses serviren el passat dia 16 d’agost per honorar Sant Roc al carrer Fuster del barri del Poble Nou d’Alginet, a la Ribera Alta.

Prop d’un centenar de balladors, vestits tant a l’antiga com de particular, acodiren a la invitació del Quadre de Balls Populars d’Alginet que, des de fa quatre anys, impulsa i consolida esta bonica tradició de les Danses a esta població riberenca.

Vora les dotze de la nit els tabals i dolçaines dels Germans Caballer començaren a omplir de música el recorregut de les Danses. La jàquera inaugural fou ballada enguany per la cap de dansa Na Imma Choví Quiñones i acompanyant, als que seguiren després tots els participants dansant al sò d’autòctones melodies pròpies d’esta manifestació festiva valenciana a la comarca de la Ribera.

En eixe sentit, un dels organitzadors de l’event apuntà que “les músiques que s’han tocat ací són totes de danses de la Ribera, en concret del Marquessat i de Guadassuar. Volem que estes danses tinguen un caràcter cent per cent local”.

Un cop finalitzades les Danses amb el peculiar fandanguet o ball trencat, s’obsequià als participants amb una esplèndida “picadeta” en la que no faltà, entre altres mostres de la gastronomia local, l’arròs al forn, les coques de botifarró, la carabassa torrada i la bona fruita de temporada de la comarca.

 

NOTES:

_ Teniu fotos d’aquest acte i voleu que es publiquen? Envieu-les a postissa@blogdanses.es

_ Voleu publicar la crònica d’un acte de ball, cant o toc tradicionals? Envieu-les a postissa@blogdanses.es o punxant ací.

 

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?