Benifaió recupera amb entusiasme les Danses de Processó en el dia gran de les seues festes patronalsArticle previ
Convocat el V Concurs de Fotografia de Torres Humanes Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES
  • Sagueta Nova de Biar ens fa gaudir a PicanyaDifícil transmetre les sensacions viscudes el passat dissabte 28 d'octubre de 2017 a la Temporada de Folklore de Picanya amb l'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar. Una execució dels balls rigorosa, espontània i sense posturejos innecessaris; [...]
  • Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de PicanyaJa tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya, després de l'èxit de programació i assitència de públic de les temporades anteriors, el Grup de Danses Realenc amb [...]
  • En marxa la Setena Edició d’Arrelats Folk XàtivaEls dies 20 i 21 d’octubre podrem assistir a la setena edició d'Arrelats Folk, Mostra organitzada per l’Escola de Danses de Xàtiva. La presentació de la Mostra s’iniciarà el divendres [...]

Guadassuar tanca la seua setmana de Danses

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Guadassuar tanca la seua setmana de Danses

Els vestits més esplendorosos i originals foren els que els balladors i balladores de Guadassuar reservaren per a l’última nit de les danses del seu poble, que transcorregueren al llarg del carrer Major d’esta població de la Ribera Alta.

No és característica d’esta fita dansaire una indumentària valenciana tradicional en els dansadors i dansadores. Ben inesperadament per a molts, foren les teles daurades, plomes, falses banyes d’ivori, llunars i flocs de paper els que opliren els carrers d’una vistositat que per moments feren trasportar els espectadors als carnestoltes més famosos d’arreu del món. Sols l’inici del conegut repic de les postisses, la cadenciosa música dels instruments de banda i la característica formació per ballar les danses confirmaren al públic que s’hi trobava davant d’una de les tradicions valencianes amb més solera.

 

Festa i cerimònia

Multitud de públic omplí les voreres amb les seues cadires i taules de sopar a la fresca per gaudir cadascú a la seua manera d’este espectacle festiu, però revestit d’un estricte cerimonial on cada participant desenvolupà perfectament el seu paper per a que les danses lluïren sense incidents.

“Des de que vaig vindre per primera vegada, mai me me les perd. M’encisa el colorit i la plasticitat de les estampes que generen estes danses!” Fou l’afirmació emocionada d’un reconegut pintor alemany que d’incògnit aguaitava des de la seua cadira per captar imatges amb la seua càmera.

 

Fins l’any que ve

D’esta manera, les festeres de l’Assumpció i els festers de Sant Rocque any rere any organitzen la festa-, els veïns i el poble sancer posaren fi a una setmana on totes les nits i en diversos carrers s’ha desenvolupat esta original tradició que el poble de Guadassuar ha sabut conservar al llarg dels segles.

Amb l’elecció de la Reina de les Danses per a l’any vinent i l’ultima discomòbil de les festes, Guadassuar començà ja anit a preparar-se per a les Danses de 2014.

No url attribute defined!

NOTES:

_ Teniu fotos d’aquest acte i voleu que es publiquen? Envieu-les a postissa@blogdanses.es

_ Voleu publicar la crònica d’un acte de ball, cant o toc tradicionals? Envieu-les a postissa@blogdanses.es o punxant ací.

Article   0 Comentaris

Amb la col·laboració de:

novembre, 2017

Opcions d'ordenació

24nov(nov 24)20:30Aldaia: Qué flamenca que sóc20:30 Tama Teatre Auditori d'Aldaia, AV. de la Música, 11, 46960 ALDAIA, Spain

26nov(nov 26)12:00Jesus Pobre: Concert música festera12:00 Mercat Riu Rau de Jesús Pobre

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X