La Federació de Folklore inicia els assajos per a la Dansà 2014 de la Mare de Déu amb les Falleres Majors i les seues corts d'honor Article previ
Miriam Cortés nova presidenta del Grup de Danses d'IbiSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

València capital, Manises, Xàtiva i Llíria acolliran les seminals del “Sona la dipu” del folklore 2014.

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
València capital, Manises, Xàtiva i Llíria acolliran les seminals del “Sona la dipu” del folklore 2014.

Informant: Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

Manuel Camarasa, el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, va presidir en la Diputació el sorteig de l’orde d’intervenció i concurs de les 24 agrupacions.

Un total de 24 grups, procedents de València ciutat i de les comarques de L’Horta, Requena-Utiel, la Ribera, Camp de Morvedre, Camp de Túria, la Vall d’Albaida, Vall d’Ayora, Els Serrans, la Costera i la Safor es disputaran els primers premis del Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals 2014.

Els grups que actuaran a València el 24 de maig en l’Ateneu de València són, per orde d’actuació: Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent, Grup Folkloric El Drac Alat de València, Grup La Carraspera, Grup de Danses d ´Alzira, Grup De Danses Sargantana de València i en últim lloc el Grup de Danses La Senyera.

El 31 de maig, i pel següent orde, actuaran a Manises en l’Auditori Germanies el Grup L´Olivar de la Unió Musical d´Alaquàs, Grup de Danses “El Piló” de Burjassot, Grup i Rondalla Repicó de Manises, Grup Danses de Moncada, Grup de Danses Realenc de Picanya i el Grup de Danses Quart de Poblet.

A Xàtiva actuaran el 7 de juny en el Gran Teatre per este orde els grups següents: Rondalla Cofrentina de Cofrentes, Grup de Danses d’Ontinyent, Escola de Danses de Xàtiva, Grup de Danses de Tavernes de la Valldigna, Grup de Danses Moixent i El Segreny d’Albalat de la Ribera.

Finalment, el 14 de juny a Llíria actuaran en el següent orde els grups: Grup de Danses El Tossal de Llíria, Danses Valencianes Piero Falla de Port de Sagunt, Grup de Balls Regionals Falla La Replaceta de Pedralba, Asociació Cantares Viejos de Requena, Grup Santa Bàrbara de València i el Grup de Ball Quiqueries de València.

L’orde d’intervenció i concurs de les de les agrupacions ha sigut sortejat en el Saló de Plens de la Diputació de València. El festival concurs es desenvoluparà en dos fases, semifinals i final.

En les semifinals participaran tots els grups inscrits distribuïts en les quatre proves que s’organitzaran en sengles municipis de la província designats per la Diputació de València. Els dos millors grups de cada seu passaran a la final que se celebrarà el dia 13 de setembre en el Teatre Principal de València. La prova final consistirà en l’actuació dels grups seleccionats en les proves semifinals i el jurat concedirà tres premis atenent a la millor puntuació que reba cada grup. El guanyador del primer premi es portarà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?