Convocada una despertà de dolçaina i tabal oberta a la participació en GandiaArticle previ
La Federació de Folklore inicia els assajos per a la Dansà 2014 de la Mare de Déu amb les Falleres Majors i les seues corts d'honor Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Tot preparat per a la presentació a Alacant del llibre-CD de J. Vicent Frechina “Pensar en vers”

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Tot preparat per a la presentació a Alacant del llibre-CD de J. Vicent Frechina “Pensar en vers”

Informant: Casal Popular Tio Cuc d’Alacant

“La cançó amb text improvisat és una de les manifestacions populars més esteses al llarg i ample del planeta: rara és la cultura on no hi haja deixat rastre o encara no mantinga una considerable vigència. En les societats tradicionals aquesta cançó improvisada jugava un paper decisiu com a mecanisme regulador de tensions socials i com a instrument de resolució de conflictes”.

Aquest fragment correspon al començament de la ressenya del llibre “Pensar en vers: La cançó improvisada als països de la Mediterrània”. Un assaig obra del periodista i escriptor Josep Vicent Frechina, amb el que pretén afegir-se als moviments d’estudi i difusió del cant improvisat des del cant valencià, a la glossa de Mallorca i Menorca, passant per la jota de les terres de l’Ebre i arribant fins a les corrandes i cançons de pandero catalanes.

Amb la presència de l’autor del llibre, Josep Vicent Frechina i la d’Aleix Cardona “el Bessó”, tindrà lloc el pròxim divendres 4 d’abril a l’acte de presentació de l’obra, que començarà a les 19.00h al Casal Popular Tio Cuc. Per finalitzar l’acte, es podrà gaudir d’una nit de cant improvisat amb el So d’Alacant.

_PENSAR EN VERS

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?