Muro prepara la seua Fireta de Sant Antoni amb música, dansa i el XXXI Aplec de DansesArticle previ
L'Alcúdia recupera un model propi de Danses per a Sant AntoniSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Satisfacció en els organitzadors i participants del Taller de balls, danses i dansetes de Riola

Article   6 Comentaris.
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Satisfacció en els organitzadors i participants del Taller de balls, danses i dansetes de Riola

El passat dia 4 de gener ha tingut lloc a Riola el Taller de balls, danses i dansetes al que han acodit una cinquantena de persones vingudes d’arreu de les comarques valencianes, i fins i tot de fora de terres valencianes. 

Lluís Palop “Lutxo”, mestre de ball tradicional valencià, ha sigut l’encarregat de dirigir una jornada de matí i vesprada on diversos balls representatius del floklore de la Ribera han sigut apressos i interpretats pels assistents a la jornada.

L’acte ha sigut un èxit, tant per l’alta participació com per la satisfacció dels organitzadors i participants.

 

Un matí i una vesprada amb els balls de la Ribera

El matí ha estat dedicat al ball de les Valencianes, on els balladors han comptat amb l’inestimable ajuda d’Amparo Rubio, membre de la Colla Brials i gran coneixedora del ball de les Valencianes des dels temps de la Sección Femenina. Les peces ballades han sigut, per la de l’u: Riberenca (Almussafes), per la de l’u i dos: Valencianes de Carlet i per la de l’u i dotze: Jota redona (Carlet). El matí ha finalitzat amb la Fandangà, versió lliure de les Valencianes.

Després de dinar, l’elegant ball del Bolero ha sigut el que ha arrancat la vesprada, amb les seues versions de Carlet i d’Algemesí. Les Vetes de Sueca, les Gitanetes de l’Alcúdia i les Danses de l’amfitriona Riola han sigut les danses encarregades de tancar la cundidora jornada dedicada al ball tradicional que s’ha viscut a la població de la Ribera Baixa.

 

El Grups de Danses de Riola preveu més actes

Este Taller és un dels actes amb el que el Grup de Danses les Moreres de Riola està commemorant el seu 10é aniversari.

Amb el mateix motiu, este col·lectiu està dunet a terme un treball de camp en els arxius de la Vila i Honor de Corbera per fer una exposició d’indumentària.

Així mateix, el grup de Riola està preparant un espectacle on interpretaràn diversos balls de la comarca de la Ribera, i on prometen fer alguna estrena amb la que sorprendre als afcionats a la nostra cultura tradicional.

 

Vídeo 1_ Taller de balls, danses i dansetes de Riola

Article   6 Comentaris.

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?