Cant d'estil a Castelló: la pervivència d'una emocióArticle previ
Convocada una despertà de dolçaina i tabal oberta a la participació en GandiaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Més de mil persones contemplaren l’espectacle de balls tradicionals a València, dins del programa faller 2014

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Més de mil persones contemplaren l’espectacle de balls tradicionals a València, dins del programa faller 2014

Informant: Gabinet de Premsa Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

 

La Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana va reunir a més de mil persones en l’actuació que va realitzar en la zona principal de l’Ajuntament de València de la mà del Grup de Danses de Quart de Poblet.

L’acte es va celebrar davall el lema “Balls i Cançons Tradicionals Valencianes” amb motiu de les Falles 2014. Ho va organitzar el citat col·lectiu i va patrocinar la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de València.

L’acte folklòric, que va causar la sensació entre els turistes i visitants, va tindre com a espectadores d’excepció a la Fallera Major de València, Carme Sancho, i la seua Cort d’honor, que en primera fila van contemplar els distints balls del grup de Quart i van escoltar com conduïa l’acte el periodista i locutor de la desapareguda Ràdio 9, Onofre Valldecabres.

El president de la federació, Manuel Camarasa, va expressar la seua satisfacció per la resposta de públic i va elogiar com van dur a terme els components del grup de Quart les diverses peces en l’entarimat alçat a este efecte en la plaça.

El grup de la població de L´Horta, que dirigix Maribel Crespo, va interpretar distintes peces tradicionals de les comarques valencianes començant per dos de l’interior com a Fandango d’Hortunas i Seguidilles de Requena. Després li va tocar el torn a Alacant amb L´U i Dos amb Malaguenya del Baladre i L´U d´Alcoi i entrar en les comarques castellonenques amb L´U i Dotze, Bolero de Castelló i Seguidilles de Castelló. A més, es van interpretar cançons com la Riberenca per a donar pas a les danses de València com Valencianes d´Albuixech, Dansa del Quadro, L´U i dotze de Carlet i L´U i per a acabar L´U de Quart.

Per altra banda, l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-Fa participà dimecres 19 de març en la parada mora de la falla Almirall Cadarso-Conde Altea i també ho va feren la de Pius XI-Fontanares.

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?