Ja està ací el VI Festival Article previ
Més de mil persones contemplaren l'espectacle de balls tradicionals a València, dins del programa faller 2014Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Cant d’estil a Castelló: la pervivència d’una emoció

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Cant d’estil a Castelló: la pervivència d’una emoció

Informant: Associació Cant d’Estil de Castelló

                                                                                                                                                    Vulguera en este cantar

                                                                                        Omplir el cor d’alegria

                                                                                         Que mai puguera faltar

                                                                                        El cant d’estil este dia

                                                                                       En festa tan popular.

 

Ja fa sis cursos que a l’associació de veïns del Primer Molí es fan classes d’albades i de cant d’estil, impartides pel mestre Pep Martí, l’únic cantador que actualment segueix en actiu a Castelló, qui compta amb discografia disponible Gent que canta cant a l’aire (2001) i Fent camí (2006), a banda d’altres gravacions col·lectives.

Les classes es fan principalment amb lletres composades pel poeta Vicent Pau Serra, tot i que els alumnes també proven de composar-ne.

A les nostres comarques, encara que molt oblidades a la ciutat, no ha desaparegut del tot a pobles com la Serra d’En Galzeran, l’Alcora, la Vilavella, la Vall d’Uixó… on encara perduren, principalment les albades, en festes, serenates i celebracions.

Així que un bon dia, a començament d’estiu de 2011, els alumnes de les classes, junt el mestre Pep Martí, van idear crear una associació amb el nom d’ ASSOCIACIÓ DE CANT D’ESTIL DE CASTELLÓ per tal de donar a conèixer a la societat de Castelló la bellesa d’aquests cants i, al mateix temps, la recuperació, revitalització, difusió del cant d’estil i el cant a l’aire.

Volem que la riquesa del cant d’estil valencià i les albades no s’oblide i que cada vegada siga més popular i apreciada, ja que, curiosament, encara que no s’haja escoltat mai, la força que transmet aquests cants sempre emociona i impacta a la gent.

Des de la nostra xicoteta associació ens hem proposat tirar endavant activitats de recuperació, formació, difusió i revitalització.

Enguany estem desenvolupant un cicle de mostres de cant d’estil al Centre municipal de cultura de Castelló, tots els mesos fins el mes de maig, on pretenem compartir amb tots el cant de les nostres comarques.

També contem amb pàgina web i pàgina en facebook on podreu trobar més informació, activitats, fotos.

No url attribute defined!

mostra de cant d_estil

 

 

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?