Els Quadres de Balls populars, de moda novament?Article previ
La Sotà (Benicarló) recupera la Nit d'AlbaesSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Les Danses protagonistes en l’arrancada de les festes d’Alcàsser

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Les Danses protagonistes en l’arrancada de les festes d’Alcàsser


20130813_dansesAlcasserGrans finestrals, encisadores façanes, retorçuts carrers de traça antiga, gent a la fresca, i el campanar imponent.

Eixe fou el marc amb el que Alcàsser obsequià este dimarts dia 13 d’agost als balladors i balladores que acodiren a les Danses organitzades pel grup de danses local “La Xàquera”. La música de tabal i dolçaina, imprescindible en este tipus de convocatòries correren a càrrec de la nombrosa Colla de dolçainers i tabaleters La Guirigall d’Alcàsser.

Més de 40 dansadors han sigut els que, després de la Crida a la Festa per la Senyora Alcaldessa i el Pregó Oficial a càrrec de Cristóbal Soler Almudéver, prestigiós director que actualment dirigix el Teatre Líric Nacional de la Sarsuela, han encarat el carrer València d’Alcàsser per celebrar l’arrancada de les festes d’esta bonica localitat de l’Horta de València.

“Més gent que mai” ha sigut el comentari d’una de les organitzadores, que ha destacat el recolzament de l’ajuntament i la implicació dels veïns en este tipus d’actes tradicionals, que poc a poc semblen van recuperant-se al llarg de la geografia valenciana.

La vetlada per als participants en les Danses acabà, després del típic fandanguet final i d’una improvisada jota, amb orxata i una generosa picadeta oferida pels amfitirons.

NOTES:

_ Teniu fotos d’aquest acte i voleu que es publiquen? Envieu-les a postissa@blogdanses.es

_ Voleu publicar la crònica d’un acte de ball, cant o toc tradicionals? Envieu-les a postissa@blogdanses.es o punxant ací.

 

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?