Bolero perdut d'AlgemesíArticle previ
Edicions Bromera trau al mercat un quadern de flabiolSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes. Conferència/concert de Fermín Pardo 2013.

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes. Conferència/concert de Fermín Pardo 2013.

VIA| www.baladre.es

Ací podreu vore el reportatge en vídeo de la xarrada-concert de Fermín Pardo sobre «La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes» que es va fer el passat 27 de juny al pati del Centre Cultural La Beneficència, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia dins d’una jornada baix el lema de La música tradicional valenciana i els instruments populars.

Abans d’esta activitat, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València va presentar el seu fullet de recent edició Els instruments populars, dissenyat per Lena Hesse, ex alumna Erasmus de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, entitat amb la que la UNL té un conveni de col·laboració.

Fermín Pardo va parlar sobre les diverses varietats dels estils musicals tradicionals (principalment la jota i el fandango o l’u) i ell mateix va cantar-los i tocar-los a la guitarra amb la participació dels cantadors Jorge Cobos, Toni Navarro Violí, Pep Gimeno Botifarra, Àlex Torres, Pere Gumbau, les cantadores Amparo Rúbio i Maria Pilar Garcia i, entre altres, els músics Vicent Carrasco (guitarró i coordinador), Juan Escrich (guitarra), José Vicente Escuder (llaüt) i el grup de músics de Requena que acompanyen a Fermín Pardo.

L’acte va omplir de gent el pati lateral de la Beneficència, on es va disfrutar del bon ambient que es pot vore al vídeo. Fermín Pardo, estudiós del folklore valencià i que compta amb molts seguidors entre els aficionats a la música i la dansa popular, amb el gran grup de sonadors i cantadors que va comboiar, va aconseguir organitzar un acte de gran interés i amenitat. Els responsables del Museu Valencià d’Etnologia, donada la bona acceptació per part del públic, ja pensen en quina altra jornada d’este estil organitzaran al voltant del proper mes.

A l’acte també van participar els cantadors Jorge Cobos, Toni Navarro Violí, Pep Gimeno Botifarra, Àlex Torres, Pere Gumbau i les cantadores Amparo Rúbio i Maria Pilar Garcia. Entre els músics hi havia Vicent Carrasco (coordinador dels músics), Juan Escrich (guitarra), José Vicente Escuder (llaüt) i el grup de músics de Requena que acompanyen a Fermín Pardo.

Vés a l’enllaç

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?