Ball i tradició: el repte de continuar celebrant Tots Sants a les nostres terresArticle previ
Blogdanses amb la continuïtat de RTVVSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Ja tenim ací la II Temporada de folklore valencià de Picanya

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Ja tenim ací la II Temporada de folklore valencià de Picanya
Articles relacionats

Ja tenim ací la II Temporada de folklore valencià de Picanya, després de l’èxit de programació i assistència de públic de la temporada passada, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posen en marxa aquesta segona edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.

Per a esta ocasió comptarem també amb 4 vetlades folklòriques entre novembre i març en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren la Temporada passada, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.

El Programa

1a Vetlada: DISSABTE 09/11/13

GRUP DE DANSES EL PILÓ DE BURJASSOT
Aquest grup naix l’any 1986 com a un dels projectes més importants de l’Entitat Popular Valenciana El Piló de Burjassot. El grup està format per unes 40 persones entre balladors, rondalla i cantadors, colla de tabal i dolçaina i l’escola de Cant d’Estil. Organitzen anualmente el festival de folklore valencià “El Piló-Memorial Enric Martí”

GRUP DE DANSES MONCADA
El Grup de danses Moncada, naix a l’any 1976 i al llarg d’aquestos anys ha participat a nombrosos festivals nacionals i internacionals, actes regionals i benéfics. Ha gravat 2 LP i cassettes. A l’actualitat està format per uns 35 components entre balladors, músics I cantadors.

2a Vetlada: DISSABTE 11/01/14

GRUP DE DANSES EL POBLET DE GODELLA
El Poblet porta treballant el folklore de totes les comarques valencianes des de fa més de trenta-cinc anys. Participa activament, des de la seua creació fins a l’actualitat, de la vida cultural de Godella. També s’ocupa intensament de l’ensenyament de balladors, músics i cantadors de totes les edats, des de xiquets a la tercera edat.

GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES DE CARCAIXENT
Les Folies comença la seua tasca l’any 1998 amb la recuperació i instauració de les danses de Carcaixent, dins de les festes Patronals. A través de la investigación en arxius i en un camp de treball basat en la recuperació de la memoria oral han donat a conéixer les seues cançons, danses processionals i balls populars propis de la seua comarca.

3a Vetlada: DISSABTE 08/02/14

GRUP DE DANSES L’OLIVAR D’ALAQUÀS
El grup de danses l’Olivar està integrat dintre la Unió Musical d’Alaquàs. Es va crear a l’any 1996 i la seua finalitat principal és ensenyar les danses, cants i músiques tradicionals valencianes. Actualment està format per uns 60 components i té diverses seccions: infantil, jovenil i adults.

GRUP DE DANSES ALIMARA
El Grup de danses Alimara, naxcut a l’any 1975, s’ha dedicat durant aquestos anys a investigar, restaurar i difondre el folklore del País Valencià sempre des d’una perspectiva científica. Actualment, i al mateix temps que intentem millorar el nostre nivell formatiu, seguim treballant en la recerca i restauració de balls, cançons, festes i costums que es trobaven perduts o en greu perill de desaparició, o manipulació.

4a Vetlada: DISSABTE 08/03/14

GRUP DE DANSES XAFARNAT DE PATERNA
El Grup de danses XAFARNAT naix després d’un curs de dansà a l’any 1980, encara que la seua primera actuació va ser a l’any 1984. Durant la seua trajectòria la tasca del Grup Xafarnat ha sigut investigar, recuperar i ensenyar tot el nostre patrimoni relacionat amb la indumentària, la mùsica i les danses.

GRUP DE DANSES REALENC
Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià. Han participat a nombrossos Festivals i col•laboren activament en els actes propis de les Festes Patronals de Picanya.

 

Accés als espectacles

Abonaments: L’abonament per a tota la temporada té un preu de 20 euros. Es pot adquirir tot i contactant amb els grups participants o bé amb el Grup de danses Realenc al correu: temporadafolklorevalencia@hotmail.com: 

Entrades: Per a aquelles persones que no estiguen interessades en comprar l’abonament es posaran a la venda entrades. Es podran comprar el mateix dia de l’actuació al Centre Cultural al preu de 10 euros. Els xiquets menors de 12 anys no pagaran entrada. La taquilla estarà oberta a partir de les 21.00h el mateix dissabte de cada actuació.

Els espectacles començaran a les 22.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.

L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?