Imatges de la presentació del CD Article previ
Alacant també fa muixerangues. Parlem amb David Belda, de la Muixeranga d'Alacant.Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

El grup de danses El Forcat ens parla sobre el nou CD que presentarà a València este mes de desembre

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
El grup de danses El Forcat ens parla sobre el nou CD que presentarà a València este mes de desembre
Articles relacionats

Per Blogdanses

 

El grup de danses El Forcat de València, presentarà el proper diumenge 14 de desembre de 2014, a les 18:00 hores el seu últim treball discogràfic. La presentació tindrà lloc a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

D’esta manera, El Forcat ens presenta un total de 16 peces pròpies de diversos pobles, com La Portera, Silla o Xiva, i també altres d’inèdites extretes de l’arxiu Fermín Pardo de Requena, com son la Riberenca d’Almussafes i el Dotze i U de Moixent, cantades per el mateix Fermín.

Pep Romero, mestre de ball del grup, ens adelanta algunes curiosistats i continguts d’este nou referent per als aficionats a la música tradicional valenciana.

 

El repertori del grup

La principal motivació per a dur a terme el present recull musical ha sigut  gravar els temes que el grup ha fet servir al seu repertori, i que formaven ja part de la idiosincràcia del grup.

Per altra banda també ens ha mogut l’interés de deixar registrades altres peces inèdites, com una cançó de bressol de Silla, la Riberenca d’Almussafes, el Dotze o U del Tío Pere l’Anou de Moixent, entre d’altres.

L’única experiència anterior del grup va ser  una gravació feta a 1994 en format musicassette.

 

La presentació del disc

L’espectacle de presentació va a càrrec del grup sancer amb la rondalla i ball en conjunt. Durant el mateix aniràn explicant-se les dades de cada peça, amb els agraïments corresponents.

El Forcat ha volgut fer un espectacle incloent tant balls d’escola, amb vestuari de quadre de balls, com balls que pertanyen per la seua geografia i climatologia a roba d’hivern, o siga faldellins de llana (refajos).

Els balls a estrenar son el Dotze i U del Tío Pere l’Anou de Moixent, las Torrás de Chiva (ball escenificat només per homes), la lletra de la Jota de Hortunas extreta del Cancionero de la provincia de Valencia, en la que hi havia un fum de lletres, arreplegades a dit poble, i que estaven oblidades per la sistemàtica copia de la primera versió que va traure el Mestre Fermín Pardo. Tambe es posarà en escena una quinta mudansa de la Riberenca d’Almussafes que no estava utilitzant-se.

Com a convidats d’honor acudiran com espectadors els nostres Premis Forcat, com son Vicent Ferrandis, Victòria Liceras o Francisco Zanón. A l’escenari tindrem la presència de Fermín Pardo, també premi Forcat, que ha gravat dues peces al disc.

El cd és por adquirir mitjançant el mòvil del grup, que és el 628 27 35 83

Forcat2

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?