Calces i còfies que estimen la terra i la tradició. Entrevista amb Macu Garcia, de Article previ
Grup de danses L’Almogàver: 20 anys conreant la tradició a SuecaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

El grup de folklore de la federació participa en la VI trobada d’Albacete

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
El grup de folklore de la federació participa en la VI trobada d’Albacete

Informat per Gabinet de Premsa Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

València a 14 de febrer de 2014. El Grup de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, que dirigix José Vicente Romero Forundarena, participarà per primera vegada dissabte que ve, 15 de febrer, en el VI Trobada de Folklore que se celebra a les 20 hores en el Teatre Circ d’Albacete.

El grup ha sigut especialment invitat donada la peculiaritat del mateix per la composició del grup, la pluralitat dels seus components i l’interés general de tots en la unificació de criteris quant a la música i la dansa. Són 34 els components voluntaris membres de grups de dansa d’associacions culturals.

En l’actuació d’Albacete, que durarà 30 minuts, participaran en segon lloc darrere de Coros i Danzas Mancha Verde de Argamasilla de Alba i abans de la Asociación Cultural Danzas Manchegas Magisterio de Albacete.

Nou seran les peces que interpreten: Valencianes d’Albal, Fandango d’Aiora, Bolero de Vila-real, Ball de Reis de Moixent, Copeo d’Ontinyent, Ball de quadre de Benigánim, Jota de Santa Pola, Jota de Banyeres de Mariola i Cant d’Estil.

Este grup va nàixer de la mà del seu president Manuel Camarasa Navalon, per a fomentar l’acostament de tots els col·lectius, unir criteris, respecte de la música, dansa i cançons tradicionals d’Alacant, Castelló i València i crear programes culturals i poder-los oferir als ciutadans, sempre que les actuacions en els seus respectius grups així ho permeten.

Taipei i Ucraïna són dos dels països on ha estat present el Grup de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i des del 2005 pren part en la Gala del Festival Internacional de Música i Dansa Tradicional que se celebra cada any a València, interpretant una dansa de cada província de la Comunitat Valenciana. A més, ha participat en les tres edicions de la Gala SONA LA DIPU, en el Teatre Principal de València i al novembre de 2013 va actuar en el Palau de la Música de València en l’homenatge oferit a l’Associació Víctimes del Terrorisme.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?