La cantà i guitarrà de Campanar (València): una tradició recuperada després de trenta anys.Article previ
El barri del Carme de València tornarà a retronar amb la seua Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup de Danses de Quart de Poblet actuarà en els Balls Tradicionals de Falles de València

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
El Grup de Danses de Quart de Poblet actuarà en els Balls Tradicionals de Falles de València

Informant: Gabinet de Premsa Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

El Grup de Danses de Quart de Poblet actuarà diumenge que ve, 16 de març, a les 22,30 hores en la plaça de l’Ajuntament de València dins dels actes previstos amb motiu dels Balls i Cançons Tradicionals Valencianes.

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de València patrocina l’acte inclòs dins del programa oficial de Falles, que organitza la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

El grup de la població de L´Horta, que dirigix Maribel Crespo, interpretarà distintes peces tradicionals de les comarques valencianes començant per dos de l’interior com a Fandango d’Hortunas i Seguidilles de Requena per a continuar amb Alacant amb Malaguenya del Baladre i L´U d´Alcoi i entrar en les comarques castellonenques amb l´U i Dotze, Bolero de Castelló i Seguidilles de Castelló. València quedarà representada amb balls com com les Valencianes d’Albuixech, Dansa del Quadro, L´U i dotze de Carlet i L´U i per a acabar L´U de Quart.

El grup de Quart de Poblet es va fundar a l’octubre de 1978, però no es va constituir com a associació cultural independent fins a 1981. En l’actualitat el grup consta d’un cos de ball de 23 balladors dirigits per Antonio Gijón, una conte dirigida per Maribel Crespo de 10 instrumentistes de corda i 4 cantadors i la “grupo de dolçaina i tabal”.

L’actuació del grup de Quart de Poblet no és l’única presència de la federació en Falles o d’un grup d’este col·lectiu. L’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-Fa participarà el pròxim 19 de març en la parada mora de la falla Almirall Cadarso-Conde Altea i també lo hizo la setmana passada en la de Pius XI-Fontanares. 

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?