Imatges de la presentació del disc d'Alimara Article previ
Tot preparat per al FolkaSagunt d'enguany, on es trobaran la música gallega i la valencianaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Rondalla Samaruc presenta el proper dia 28 de novembre el seu nou treball “Al toc de Samaruc”

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Rondalla Samaruc presenta el proper dia 28 de novembre el seu nou treball “Al toc de Samaruc”
Articles relacionats

Informat per Rondalla Samaruc

 

Rondalla Samaruc presenta el proper dia 28 de novembre, 18.45 hores, al saló d’actes de la delegació territorial de l’ONCE a València el disc “AL TOC DE SAMARUC “, que vol ser, cinc anys després, una continuació del treball començat amb “Samaruc toca, canta i balla”.

D’esta manera l’agrupació musical consolida un dels objectius que es marcà al constituir-se com associació cultural: el de donar difusió a la música tradicional valenciana.

Les recuperades Valencianes d’Albalat (musicades a partir d’un cant a l’aire d’Enrique Gimeno el Auroro enregistrat a l’arxiu de Fermín Pardo), o joies de la nostra tradició musical com la Jota de Tírig, el Mayos de Chelva, la Malaguenya de Mutxamel o la Polca de Pina de Montalgrau són algunes de les peces que Samaruc reivindica en este nou treball.

Encara que si ha alguna peça que toca la fibra dels components de la Rondalla en este disc, eixa és el Pupurri de cançonetes de la iaia Glòria, un recull de conçons populars recuperades gràcies a la memòria d’una familiar d’un dels membres de l’agrupació. 

També mereixen menció especial l’apartat de cançonetes infantils al disc, com la cançó de corro Allà baix, popular de Borriol interpretada pels samaruquets de la colla, o la Din don, una cançó popular de Benimodo que interpreta magníficament Lucia, altra samaruqueta de la formació.

 

Un espectacle que promet agradar i sorprendre

Samaruc ha preparat acuradament la presentació d’este nou treball discogràfic, i per això ha incorporat a l’espectacle del proper dia 28 gran part dels amics balladors i folkloristes que han acompanyat durant els darrers anys a la prestigiosa formació.

Ells han sigut els encarregats d’adaptar els passos de les peces recuperades ja esmentades, i d’alguna altra sorpresa que es reserven per al dia de l’estrena.

D’esta manera els espectadors podràn gaudir del ball de quasi totes les peces interpretades per Samaruc, pensades per ser escoltades tant per aficionats al folklore com pel públic en general.

 

Un treball amb fonament

Samaruc planteja amb este treball fer una humil aportació a la perdurabilitat del treball que tanta gent (Sección Femenina, Grups de Danses, Mª Teresa Oller, Fermín Pardo, Salvador Seguí, Vicent Torrent, Enric Martí, etc.) ha realitzat durant anys per a la recuperació del nostre acerb musical.

Els temes de “AL TOC DE SAMARUC ”  han sigut seleccionats atenent fonamentalment a tres criteris: presència de temes de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, representació del major nombre d’estils musicals i per descomptat, el propi gust dels membres de Samaruc.

La procedència dels temes inclosos al disc els ha trobat el grup, en primer lloc, als temes heretats dels repertoris dels grups amb els que han col·laborat. Així mateix, han acudit als grans arxius especialitzats per a l’estudi per extraure els temes tal qual els han trobat, o afegint arranjament musical a d’altres. Finalment, han incorporat temes recuperats del nostre propi entorn familiar de la Rondalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?