La Sotà (Benicarló) recupera la Nit d'AlbaesArticle previ
Almacenes España cierra tras 75 añosSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Les Danses de Guadassuar: enguany (2013) del 19 al 24 d’agost

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Les Danses de Guadassuar: enguany (2013) del 19 al 24 d’agost

Si es tracta a soles de visitar Guadassuar, el viatge ja paga la pena. Trobareu un poble menut amb bonica Església i Ermita, enmig de la Ribera del Xúquer, voltat de camps de tarongers i d’antigues cases d’hort.

Però si visiteu el poble durant uns dies determinats del final de tots els mesos d’agost, trobareu Guadassuar amb l’esplendor de les festes i de la seua tradició que el fa ben conegut entre els pobles valencians: les Danses.

Les Danses de Guadassuar, declarades Festa d’Interés Turístic Nacional, es ballen als carrers del poble durant sis nits consecutives l’última setmana d’agost. Pero ¿qué fa tan característiques estes danses?

L’origen ancestral d’estes danses la celebració de les quals es remunta molts segles endarrere, fa que esta manifestació purament popular adquirisca un magnetisme especial per al visitant, que veu com tot el poble s’implica, bé en algún aspecte de la seua organització, com l’engalanament dels carrers, o bé directament en la seua execució.

Però sens dubte, serà la temàtica de la indumentària de les dansadores i dansadors l’aspecte de la festa que cridarà més l’atenció de l’espectador neòfit, ja que ací els grups de balladores i balladors opten per vestits humorístics, disfresses de personatges històrics, o altres vestits de temàtica més crítica. Hi ha també altres vestits que son simplement “a-temàtics”, ja que el que importa es l’originalitat i la creativitat de la vestimenta.

Si voleu gaudir enguany (2013) d’esta peculiar festa, encara hi arribeu a temps. Hi ha tota una setmana per vore les Danses de Guadassuar, que començaran el dilluns 19 d’agost i acabaran el 25 del mateix mes.

Estos són els carrers on heu d’acodir, segons el dia de la setmana:

  • dilluns; carrer de la Mare de Déu del Rosari i Sant Roc
  • dimarts; carrer Ausiàs March
  • dimecres: carrer l’Ermita
  • dijous: carrer Joan XXIII
  • divendres: carrer del Crist
  • dissabte: carrer Major.

I els horaris: a les 21 h. Passa carrer, a les 22.45 passar carrer pel carrer de la dansà, eixida i Cap de Dansa; a les 23 h. comença la primera dansà. (Al tercer coet comença); i quan acaba la primera dansà mitja hora de descans (tres coets més) i comença la segona dansà.

Que ho disfruteu!

NOTES:

_ Font de la imatge: http://amicsdelesdansesguadassuar.com/index.html

_ Hi podeu ampliar informació en http://amicsdelesdansesguadassuar.com/index.html

_ Voleu publicar la crònica d’un acte de ball, cant o toc tradicionals o una notícia relacionada? Envieu-les a postissa@blogdanses.es o punxant ací.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?