indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Santa Magdalena de Polpis: Jota de Quintos (Santa Magdalena de Polpis)

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Santa Magdalena de Polpis: Jota de Quintos (Santa Magdalena de Polpis)

Detall de l'esdeveniment


Revitalització de la música dels Quintos del poble de Santa Magdalena de Polpis amb la col•laboració de “l’Agrupació Musical Santa Magdalena de Polpis” i la gent del “Curs de percussió tradicional i ball de bureo” amb participació de gent del nostre poble.

El poble de Santa Magdalena de Polpis celebra d’una manera interessant la festivitat de Sant Antoni Abat. A més dels carrers que cada any s’organitzen com a majorals de la festa des d’antic, els quintos han tingut una participació ben especial i s’encarreguen de preparar alguns dels elements de la festa tradicional. El dia abans de Nadal, 24 de desembre, ja anaven a buscar un parell de troncs per preparar la foguera. A partir d’aquests troncs, cada dissabte o diumenge amb carros o amb tractors en temps més moderns anaven a buscar llenya i amuntonar-la a la foguera que s’encenia a la Plaça la vespra de Sant Antoni al fer-se fosc. La música de la jota solia acompanyar aquesta tasca de preparació de la festa animada pels crits i vives a les quintes i als xics.

El dia de Sant Antoni comença amb la missa del Sant i la processó que serà la primera de les tres voltes que es fan als carrers de la festa. Desprès, la segona volta amb els “carros triomfants” i amb les grupes, cavalls, les danses populars, dolçainers i música amb banda… L’última volta dóna pas a la festa de la “gorra” amb les típiques convidades a menjar i beure al carrer i també de la música. Les colles de quintos animaven la festa al carrer amb la jota i amb les tonades i cançons pròpies d’aquesta celebració.

Aquest any un grup de gent de manera desinteressada ens hem proposat col•laborar en retornar aquesta part de la nostra música tradicional que fa molts anys que s’ha deixat d’interpretar al nostre poble. Per això, a la tercera volta de la festa de la “gorra” farem la volta dels quintos i cantarem la seua jota.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?