indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Castelló de la Plana: presentació del llibre “Pervivència de la indumentària a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920”

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Castelló de la  Plana: presentació del llibre “Pervivència de la indumentària a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920”

Detall de l'esdeveniment


L’agrupació Folklòrica El Millars tenim el plaer de convidar-vos el proper divendres 27 de juny al Teatre del Raval, on tindrà lloc la presentació del llibre “Pervivència de la indumentària a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920″ de Paquita Roca i Josep Vidal que serà distribuït per la llibreria Argot.

El llibre és la continuació de l’anterior ” Cent anys d’indumentària tradicional. Castelló de la Plana. 1730-1830″
És el fruit d’una investigació a partir dels Butlletins Oficials de la Província de Castelló que es troben a l’arxiu de la Diputació Provincial a l’avinguda La Vall d’Uixó on hi apareixen centenars de decripcions de persones que estaven buscades per la justícia o bé calia identificar per algun motiu.
Per una altra banda, en la línia de l’Agrupació Folklòrica el Millars, el llibre compleix abastament l’objectiu de la divulgació de la indumentària i per això el llibre té una part central amb grans il·lustracions amb models de roba inspirats amb les descripcions dels BOPs però amb la roba antiga o reproducció propietat dels membres del grup qui s’han vestit en unes escenes costumistes basades en diferents tipologies socials: des de les populars de treball i de festa fins les dels oficis i senyors/es. Donant a més una idea evolutiva al llarg del s. XIX i part del s. XX, marcant en tot moment la pervivència d’unes peces considerades tradicionals valencianes que al llarg d’eixe període desapreixeran engolides per la modernitat i la moda internacional, deixant en el record i en els armaris allò que quedava d’un temps passat.

Tot seguit, tindrà lloc la mostra folklòrica, on podreu vore una representació de la Romeria de Sant Cristòfol de la Todolella, on es ballaran diferens danses dels pobles de l’interior de les Comarques del Nord.

Vos esperem al teatre! Ja vos informarem de quan i com fer-vos amb les invitacions.

INDUMENTARIA_MILLARS

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?