Convocat el V Concurs de Fotografia de Torres Humanes Article previ
Berca Grup de Danses d'Algemesí presentará el Bolero Perdut el 6 de setembre de 2013Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Emotiva acollida de Titaguas a la Nova Muixeranga d’Algemesí en la baixada de la “Virgen del Remedio”

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Emotiva acollida de Titaguas a la Nova Muixeranga d’Algemesí en la baixada de la “Virgen del Remedio”

El passat dissabte 24 d’agost la Nova Muixeranga d’Algemesí honorà la “Virgen del Remedio” en la seua baixada des de l’ermita fins al poble de Titaguas, en el context d’un programa d’intercanvi amb “la Mojiganga” pròpia del poble de la Serrania.

 

Festa, devoció, gent, curiositat i emoció. Eixos foren els ingredients que es combinaren enguany amb una intensitat especial a la tradicional baixada de la “Virgen del Remedio” en Titaguas, que anuncià com cada any la proximitat de les festes patronals d’esta localitat de la comarca de Els Serrans, a València.

I es que enguany, la Nova Muixeranga d’Algemesí, convidada pels Clavaris del 2013, s’encarregà d’honorar per primera vegada en la història la patrona de Titaguas, captivant un públic entés i entregat que aplaudí cada figura realitzada pels de la Ribera.

Fou la demanda del públic assistent la que va fer que la Nova Muixeranga alçara més figures de acordades inicialment pels mestres d’ambdues formacions muixerangueres. D’esta manera, es realitzà una figura a l’eixida de l’ermita, una figura en el trajecte de baixada, tres figures pels carrers de Titaguas i fins a quatre figures a la Plaça, prèviament a l’entrada del pas de la “Virgen del Remedio”.

 

Algemesí i Titaguas, dos referents al món muixeranguer

Titaguas és, com Algemesí, un dels llocs on s’ha mantés la tradició de fer torres humanes amb caràcter cerimonial a terres valencianes d’una manera més íntegra i originària.

Al bell mig de la Serrania valenciana, molts desconeixen que el poble de Titaguas també ha mantingut al llarg dels segles la tradició de “la Mojiganga”, que sols es balla a les Festes Majors cada set anys davant l’Ajuntament i davant de la Parròquia.

Per això cal destacar la importància d’este primer contacte entre ambdues formacions que “obre la porta a la tornada de la visita de la Mojiganga de Titaguas al poble d’Algemesí, en una data encara per concretar del proper any 2014” segons anuncià a blogdanses un dels Clavaris impulsor d’este important intercanvi cultural.

 

Una jornada de germanor

La jornada continuà al dia següent per als muixeranguers algemesinencs, membres de “la Mojiganga” titagüense i clavaris amb un dinar on es degustà el típic “guisado de patatas con carne” propi de les ocasions especials a este poble de la Serrania.

“Una jornada de germanor entre dos poblacions unides per les nostres tradicions” fou l’afirmació consensuada per tots i amb la que els participants resumiren este cap de setmana marcat ja al calendari cultural dels valencians.

No url attribute defined!

 

 

 

 

 

 

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?