El Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol actúa a València amb motiu de la XXXIV Campanya Retrobem la Nostra MúsicaArticle previ
La còfia a la indumentària tradicional valencianaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Deu grups de folklore tradicional valencià omplen el Teatre Principal en la V GALA SONA LA DIPU

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Deu grups de folklore tradicional valencià omplen el Teatre Principal en la V GALA SONA LA DIPU
Articles relacionats

La Gala Sona La Dipu amb la música, dansa i cançons tradicionals que va tindre lloc el passat dia 21 de setembre al Teatre Principal, sota el patrocini de la Diputació de València, va resultar un èxit de públic i d’organització de la mà de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Els assistents van aplaudir les distintes actuacions dels grups de València (La Senyera, Asociacio de Cant València, Cors Aacema i Marni, Orquestra de Pols i Pua Ntra Sra de Tejeda) ,L´Aljub de Bocairent, Grup de Danses Popupulars de Quatretonda, Associació Canteres Vells i de Requena i del propi grup de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, format per components d’El Forcat, La Sanyera, Lo Rat Penat, Els Besons, El Drac Alat, La Xicalla de Catarroja, Agrupació Folkorica de Moncada i excomponents de grups que seguixen il·lusionats en l’art tradicional.

Tots van demanar la continuïtat d’este esdeveniment que té com a objectiu mantindre i enfortir les tradicions dels pobles i comarques valencianes. Cantares de Requena, música de Bocairent de la mà dels seus xirimiters i tamboriners; danses de Quatretonda, de València i cors dels barris d’Orriols, del col·legi Marni, i de Benicalap, de l’Orquestra de Pols i Pua de la Mare de Déu de Tejeda i, una vegada més, la unió dels grups de la federació de la mà del seu grup de folklore. Això és el que diversos centenars de persones van poder escoltar i veure com també van fer les diverses autoritats assistents de la Generalitat, Diputació, del Consell València de Cultura i de l’oposició del consistori valencià.

Per la recuperació dels esdeveniments folklòrics en les comarques

El president de la federació, Manuel Camarasa, espera que esta V edició en el Teatre Principal de València, siga el revulsiu per a recuperar un esdeveniment perdut fa quatre anys consistent en la celebració de les anomenades proves comarcals o esdeveniments folklòrics on participaven els grups d’eixa zona geogràfica i un jurat elegia a un per a la final d’entre totes les comarques de la província.

D’eixa forma es potenciava el folklore en la comarca i als grups seleccionats se’ls premiava el seu treball amb actuacions en distintes localitats de la província remunerades per la Diputació. Camarasa va recordar que a l’acte de Sona la Dipu s’invita, igual que a tots els que organitza la FFCV, a totes les institucions i entitats, però va agrair en gran manera als que van respondre a la invitació des de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, al CVC i també als grups del PSPV en el consitorio valencià, i Compromís en la institució provincial.

Informant: Gabinet de Premsa Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?