Berca Grup de Danses d'Algemesí presentará el Bolero Perdut el 6 de setembre de 2013Article previ
Ja hi ha data per a la Gala de Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Alginet consolida la tradició recuperada de les danses a la processó del seu patró Sant Josep

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Alginet consolida la tradició recuperada de les danses a la processó del seu patró Sant Josep

Nanos Pastorets, Carxofa i Bastonests foren les danses que acompanyaren diumenge passat dia 25 la processó de Sant Josep, amb la que Alginet posà punt i final a les seues Festes Majors.

Així, gràcies a l’esforç de balladors, festers, devots i participants a este acte principal de les festes patronals d’Alginet, el dia gran d’este poble de la Ribera va guanyant en solemnitat i dignitat.

 

Una tradició recuperada

La població riberenca consolida també d’esta manera la presència d’unes danses ja tretes l’any passat al carrer en este mateix acte,  i que van ser recuperades pel Quadre de Balls Populars d’Alginet, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

“Teniem alguna constància, tant oral com escrita, de la participació de danses en la processó fins a finals del segle XIX. Però els estudis als arxius de la Roberia Insa duts a terme per Oreto Trescolí i Enric Olivares demostren definitivament l’execució des d’antic de danses de Nanos, Pastorets, la Carxofa i bastonets, a més d’altres, a este acte”, segons ens confirma Lluís Josep Palop de León, mestre del Quadre de Balls Populars d’Alginet i un dels principals impulsors de la recuperació d’esta tradició a la localitat.

 

Pensant en l’any que ve

Més millores i novetats preveuen balladors i organitzadors de la processó per a anys vinents, per tal de que el patró d’Alginet recupere alguns els elements tradicionals que  encara queden per incorporar a la seua processó.

Ens hem de sentir “orgullosos del poble que tenim, de la seua història i de la voluntat de la seua gent per mantenir les seues tradicions” conclouen satisfets tant balladores com balladors , després de finalitzat l’acte.

 

No url attribute defined!
Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?