7/05/2011_ BALL DE PASTORETS A EL PALOMAR (LA VALL D'ALBAIDA)Article previ
11/06/07_ APLEC DE SONADORS A ONTINYENT (VALL D'ALBAIDA)Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

9/07/2011_ VII APLEC DE DANSES DELS POBLES DE LA MARIOLA A PLANES (EL COMTAT)

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article

VII Aplec de Danses dels Pobles de La Mariola a Planes, el 9 de juliol de 2011, a les 20.00h.

El poble de Planes, ja està preparant l’organització del pròxim l’aplec de danses de la Mariola 2011. Ànim Planes!.El grup de danses “La Baronia” de Planes  va creixent   i progressant amb la participació dels menuts en el grup infantil. Del que  se sent molt orgullós és d’haver-hi recuperat la dansà del poble que s’havia perdut  . Ara després de molt de temps es tornà a ballar quan es celebra la Festa del Xop en la primavera i en les Festes Majors en octubre amb la tradicional i popular pujada a l’ermita  amb la col·laboració del  grup de dolçainers “Burbaca”. També s’ha de ressaltar la Festa del Quintos i el dia de l’Enfarinat, on es canta la tradicional cançó dels quintos. En totes aquestes celebracions el grup de danses està present aportant el que millor sap fer: ballar.
El grup de danses “LA BARONIA” de Planes naix al 1979 i des d’aleshores ha tingut sempre una continuïtat, encara que els darrers anys hi ha  un parèntesi i malgrat anar renovant algunes de les balladores. Durant tot aquest temps, avalen la seua bona tasca actuacions a la televisió valenciana, aplecs, trobades , actuacions als pobles del voltant i les cites anuals  a  festes de Planes i a la festa del xop.
Cal destacar  que les tasques que el grup es sent més orgullós són l’elaboració de la indumentària de les balladores trets d’uns gravats del mas de la Foia i per damunt de tot, la recuperació de la dansà de Planes que havia desaparegut.

Tret de http://www.aplecmariola.com/

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?