7/05/2011_ TALLER DE DANSES A XERESA (LA SAFOR)Article previ
7 i 8/05/2011. JOTA DE CHULILLA EN LA FESTA DE Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

7/05/2011_ DANSÀ DE LA MARE DE DÉU a VALÈNCIA (L’HORTA)

Article   1 Comentari
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article

Qui no té la vespra no té la festa.

Per donar compliment a esta dita valenciana, la vespra de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats, proper dissabte dia 7 de maig a la nit, es ballarà a la Plaça de la mare de Déu de València La Dansà.

La Dansà és la manifestació folklòrica valenciana més antiga i es celebra per totes les comarques del país amb diferents noms en diferents moments. Es tracta d’un ball estructurat la composició del qual podeu consultar ací o ací .

La tradició de la “Dansà” per la Mare de Déu al Cap i Casal va ser iniciada l’any 1975 pel grup de danses Alimara de la Societat Coral El Micalet i l’Escola de Dolçainers de l’Ajuntament de València. Des de llavors ha anat arrelant com un dels actes principals de la festa en honor de la Geperudeta, afegint-se molts grups de danses com Lo Rat Penat, Montcada, Sta. Bárbara, El Forcat, Arracades, La Senyera, Districte Marítim, les colles de dolçainers “Soroll”, “Paco Blasco”, “Torrent”, etc. i la participació de la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor.

Part de la informació treta de la web valencianisme.com. Punxa ací per accedir-hi.

Article   1 Comentari

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?