5/08/2012_BAILE SUELTO A VALL D'ALMONACID (ALT PALÀNCIA)Article previ
23/08/2012_XIII FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLKLORE DE MÚSICA I DANSA TRADICIONAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA A VALÈNCIA (L'HORTA)Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

20/08 a 25/08/2012_DANSES DE GUADASSUAR (LA RIBERA ALTA)

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article

La típica dansa de carrer valenciana s’ha conservat amb un alt grau de vigència a Guadassuar.

Les Danses de Guadassuar conserven els trets més importants del ball tradicional: la participació massiva i oberta a la gent del poble, convertint-se en una festa de gran protagonisme popular, on cada veí aporta els seus recursos personals i dots artístics en diferents àrees de participació: Dansa, música, indumentària, pentinats, flors, ornamentació de carrers, il·luminació, etc.

Es trata, per tant, d’una dansa que encara guarda la seua funció festiva.
Una de les peculiaritats de les Danses de Guadassuar és la indumentària dels balladors i balladores, que no té un caire folklòric sinó que es regeix per la imaginació i la originalitat.

Es balla durant sis nits seguides (de dilluns a dissabte) la última setmana sencera de l’agost, enguany del 20 al 25, cada dia en un carrer del poble. Els carrers de dansà per a les Danses d’enguany són:

dilluns: Sant Roc i Mare de Déu del Rosari
dimarts: Mare de Déu del Carme
dimecres: l’Ermita
dijous: Mestre Serrano
divendres: Crist de la Penya
dissabte: carrer Major

Els actes comencen a les nou de la nit amb el passacarrer. A les onze menys quart es celebra L’Eixida i El Cap de Dansa; i a les onze de la nit comença la primera dansà des del cap del carrer més proper al centre del poble. En acabar la primera dansà es fa un descans de mitja hora i comença la segona dansà, que torna pel mateix carrer. La segona dansà finalitza amb el Danseret.

Més informació punxant ací.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?