30/09/2011_ DANSÀ DEL CARRER Article previ
11/09/2011_ TALLER DE DANSES A CATARROJA (L'HORTA)Següent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

18/09/2011_ BALL DE DANSES A TEULADA A LES FESTES DE LA DIVINA PASTORA (LA MARINA ALTA)

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article

Xirimiters de Teulada informen:

Diumenge, 18 / setembre · 19:30 – 22:30 a Teulada – A les 12.00: Taller de ball – A les 19.30: ball de les danses a Teulada – la Marina Alta.

La Colla el Falçó, a fi de revitalitzar plenament el ball de les danses del carrer de Dalt, en el marc de la festa de la Divina Pastora, volem donar a partir d’enguany un impuls especial a aquest ball valencià de carrer, però d’una manera actual, viva i participativa.

Volem trencar amb la idea errònia que tenen algunes persones sobre el b…all valencià de carrer, ja que les danses no són un espectacle que s’ha de contemplar assegut a una cadira, sinó una manera de divertir-se i passar-ho bé dins el marc de la festa.

Per a ballar les danses i participar del divertiment, no fa falta pertànyer a una agrupació determinada, dominar un seguit de coreografies i anar vestit amb una indumentària especial, no, per a ballar les danses no calen cap d’aquestes coses, simplement s’ha de conèixer l’estructura musical del ball, els passos essencials i tenir moltes ganes de divertir-se i passar-s’ho bé sense complexos ni vergonya.

És per això que, a qui no sabeu ballar les danses, us convidem a vindre a participar en el taller de ball que hem organitzat a fi d’ensenyar-se el “pas pla”, el pas bàsic dels balls públics valencians, per a ballar les danses del carrer de Dalt, de manera informal, lúdica i sense compromís, dins el marc de la festa de la Divina Pastora. El taller estarà conduït per membres del Grup de Danses Ocell d’Ondara, alma mater de les danses del Festacarrer, qui guiaran i assessoraran les persones assistents en els seus primers passos de ball. I a les persones que ja el coneixeu el ball de les danses, us convidem a vindre a participar en les danses de la festa de la Divina Pastora i recolzar els nous aprenents.

La Colla el Falçó, amb l’organització d’aquesta activitat (el taller de ball i danses), s’ha marcat com a objectiu el foment i l’aprenentatge de les danses tradicionals valencianes per a la revitalització del ball i de la música popular i aconseguir la vinculació de les noves generacions amb el patrimoni musical valencià, cosa que considerem no està renyida amb la modernitat.

Esperem que una vegada apresos els passos del ball eixiu a ballar les danses, cada any, com una activitat més de la vostra participació en la festa de la Divina Pastora, o en qualsevol altra, i que açò siga motiu d’atracció i participació de la resta de veïnat.

Us esperem!!

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?