Pañuelos bordados, refajos y danzas en una mañana de fiesta en TitaguasArticle previ
El festival Amfibi arriba amb la segaSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

La UIMP llança el curs “La tradició rendible. Models d’ús de la cultura popular com a recurs econòmic”

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
La UIMP llança el curs “La tradició rendible. Models d’ús de la cultura popular com a recurs econòmic”

Al mes de novembre tindrà lloc a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València “La tradició rendible Models d’ús de la cultura popular com a recurs econòmic”.

La tradició en totes les seues vessants i els elments que l’envolten tenen un protagonisme indiscutible a terres valencianes, on la vivim d’una manera especialment intensa a les nostres festes i celebracions. En conseqüència s’hi necessita una estructura comercial d’abastiment a eixe fenòmen, que guarda les seues peculiaritats. Professionals del ram s’ajunten en este curs de la UIMP per raonar-ne.

Blogdanses Indumentària On Line, la tenda de complements d’indumentària que s’ha convertit en referent en poc temps per a molts amics incardinats al món de la festa i el folklore de tot l’Estat, ha sigut convidada com a ponent a este curs, on tindrem l’oportunitat de conéixer-nos personalment i xarrar sobre la nostra experiència.

Vos deixem amb el text motivador del curs, i amb el programa del mateix per a que pugueu ampliar informació. Ens informen que encara queden places. Si t’interessa la tradició i penses que pots trobar en ella oportunitats econòmiques, este curs t’interessa:

 

Com és de rendible el cultiu ecològic de productes autòctons de la terra? Quins avantatges suposa una cuina contemporània amb regust tradicional? Qui ha tingut la idea de vendre postisses, espardenyes i faixes per Internet? És possible guanyar-se la vida amb l’univers de la dolçaina? Què pensen els antics pilotaris en vore els nous professionals amb nòmina, segur mèdic i massatgista? I la velleta de Barxeta o d’Aielo davant dels joves i xiquets que compren discs amb les cançons que ella cantava de menuda? Les tradicions del passat es reinventen per formar part de variades iniciatives empresarials o indústries culturals al segle XXI.

Ara que l’economia de la cultura està plenament consolidada com a camp d’estudi, aquest curs vol posar el posar el focus en una parcel·la específica, la de la cultura popular i tradicional, que està demostrant a bastament en els darrers anys el seu potencial com a vector econòmic. Concretament, el curs analitza quinze casos o projectes que comparteixen un mateix esperit innovador per utilitzar els recursos que proporciona el llegat cultural del nostre passat. L’objectiu, des d’un pla pràctic i proper, és analitzar el seu funcionament, la seua sostenibilitat i la recepció social que estan gaudint.

Quines són les claus d’un negoci basat en la tradició autòctona perquè triomfe i atraga el públic contemporani? L’ús de la tradició es torna rendible perquè hi ha una demanda prèvia o perquè algú s’atreveix a oferir un producte tradicional d’una manera nova? Cal subvencionar des de les institucions aquelles propostes empresarials que, en fer ús de la cultura tradicional com a recurs, poden contribuir a la cohesió social i al manteniment del patrimoni cultural? Per respondre aquestes i altres preguntes ens centrarem en casos concrets i en els seus protagonistes: músics, artesans, editors, cuiners, llauradors o gestors aportaran la seua experiència i el seu punt de vista. La més potent indústria de la tradició valenciana, les Falles, comptarà amb una taula especial per a la seua anàlisi.

Aquest curs està especialment pensat per als nous emprenedors i per als empresaris experimentats que desitgen reinventar-se, per als artistes de totes les disciplines i els interessats en la gestió cultural, per als estudiants universitaris de carreres tan dispars com Humanitats, Turisme, Ingenieria Agronòmica, Musicologia o Economia, per a estudiosos del folklore i aficionats a la cultura popular en general.

La tradicio rendible. Programa PDF

Orig. Anun. UIMP 2010

1 Comentari

  1. luisa 06:16, set. 22, 2016

    molt interessant!..

    Respondre

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X