Titaguas quiere declarar su Mojiganga Bien de Interés CulturalArticle previ
La música tradicional en Macastre, un homenaje a la tía Pepica y a Fermín PardoSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Trobada de Folklore de la Diputació de València: Consulta, participació i dignitat

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Trobada de Folklore de la Diputació de València: Consulta, participació i dignitat

Encara no ha passat l’any des de l’última edició i ja la Diputació de València ha adelantat l’edició 2017 de la Trobada de Folklore, que arranca este divendres 28 d’abril per prolongar-se durant tot el mes de maig en la seua primera fase desenvolupada a la ciutat de València.

Posteriors fases es preveuen a pobles de les comarques de la Ribera, La Safor, el Camp de Túria i la Costera.

No cal ara incidir en la importància del recolzament de l’administració a la cultura, i en concret a la cultura tradicional. Tampoc cal recordar com de necessari és que el teixit associatiu i la societat en general reclame a eixa administració polítiques continuades que recolzen els actors culturals a tots els nivells.

I quan l’administració respòn, és just reconeixer-ho.

El programa de l’edició d’enguany del Festival de Folklore ha sigut fonamentat sobre les consultes als participants, en una ronda prèvia en que els diversos col·lectius expressaren la seua concepció del que havia de ser el Festival.

A partir d’eixa ronda es consolidaren els diversos criteris que han inspirat el Festival, i que m’atrevisc a aventurar:

1.- Diferenciació d’estils

Cors, Agrupacions folklòriques, Orquestres de Pols i Plectre, Colles de tabal i dolçaina i Associacions de Cant d’Estil. A cada pal artístic se li ha assignat el seu espai, fugint de convivències impossibles.

Cada públic tindrà l’oportunitat de gaudir de l’estil que més li agrade, amb un espectacles de durades raonables i uniformes en quan als seus continguts.

 

2.- Diversitat en els formats de presentació

No sols d’escenaris viu la cultura tradicional. Les manifestacions de la tradició són diverses. Així, les danses al carrer, els tallers de toc de tabal o de construcció d’instruments tradicionals, mostres d’indumentària i les “cantaes” a peu de carrer tenen també cabuda a la graella d’actes programats.

 

3.- Proximitat al públic

Places, carrers i espais de lliure accés. S’ha fugit dels escenaris tancats buscant la proximitat al públic, i arribar fins i tot a aquells que encara no coneixen el món de la cultura tradicional.

 

5.- Dispersió territorial

S’incideix en la desconcentració… s’ha buscat la ubicació a diversos barris de la ciutat de València, i a diverses comarques de la província.

 

Sembla així que l’Àrea de Cultura de la Diputació de València mostra la voluntat de superar les àrees d’evident millora de l’edició de l’any passat, i que foren objecte de l’entrada d’este mateix blog que torne a enllaçar:

Festival de Folklore 2016: del “despago” cap a la millora

 

A l’agenda de blogdanses.es podeu consultar els esdeveniments programats, que anirem també publicant a les xarxes socials.

Hi estarem ben atents al desenvolupament de esta eperançadora Trobada de Folklore 2017, que sembla haver redreçat un camí cap a la dignifació de la nostra tradició.

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X