TORNEM! ¿HEU VIST EL VÍDEO DE L'ÚLTIM DE SAGUETA NOVA DE BIAR?Article previ
ÚLTIMES NOTÍCIES

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d’indumentària tradicional a Alcublas.

Es tractava d’una mostra a una sala de l’ajuntament d’esta població de la serrania valenciana sobre la festa de las Mayoralesas de San Joaquin, que se celebrà fins a l’any 55 del passat segle.

El més interessant d’esta exposicó és que ha mostrat una indumentària pròpia dels principis del segle XIX, un període menys conegut, ja que habitualment es tendix a reproduir un segle XVIII en realitat inexistent o molt diluit amb les idealitzacions de les darreries del XIX, o una indumentària pròpia de finals del XIX.

Gaudirem d’allò més amb les peces que se concetraven en els pocs metres quadrats de la sala d’exposicions, detenint-nos en cada costura, teixit o detall que ens cridava l’atenció.

I amb la feliç coincidència amb un dels comissaris de l’exposició, Francisco Zanón Rodrigo, que ens contà algunes curiositats no contades als panells explicatius. Per exemple, davant l’admiració de diverses peces de roba (mocadors “de pita”, davantals brodats, etc.) Francisco ens explicà que inclús hui en dia hi ha moltes peces de les que no es coneix la composició exacta, ja que caldria algún anàlisi especialitzat per conéixer-la.

Els comissaris promenten una mostra més ampla, donada l’expectació i l’èxit de públic que com nosaltres, han acudit a visitar esta interesantíssima exposició.

Fotos!

« 1 de 2 »

 

I allà va el pdf amb el fullet escanejat de l’exposició, on podeu consultar totes les dades:

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Galeries

VESTINT A L’HOME DE TRADICIONAL: NOUS VÍDEOS TUTORIALS

VESTINT A L’HOME DE TRADICIONAL: NOUS VÍDEOS TUTORIALS   1

Presentem l'inici d'un projecte llargament esperat pels seguidors de blogdanses.es: Vestint a l'home de tradicional recull una sèrie de consells pràctics en un aspecte sovint oblidat dins el vestir tradicional: [...]

Login

Lost your password?
X