El grup Article previ
La Ronda de Nadales, un costum ancestral que reviu a AlgemesíSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

“L’identitat d’un poble entre palaus i perruques”: Les Folies a Picanya.

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
“L’identitat d’un poble entre palaus i perruques”: Les Folies a Picanya.
Publiquem les imatges dels millors moments del pas de Les Folies de Carcaixent per la V Temporada de Folklore de Picanya, el passat 10 de desembre de 2016.
 
Amablement ens han cedit el text amb el que introduïren l’acte, en una de les habituals performaces amb el que la formació sol acompanyar la seua actuació en este festival. La reflexió que transmet de segur serà d’interés per als seguidors blogdansers.
 
« 1 de 2 »
 
Perquè ni del savi ni del neci hi haurà memòria per a sempre; doncs en els dies que estan per vindre ja tot serà oblit, i també morirà el savi com el neci.
 
Totes les coses tenen el seu moment, i tot allò que s’estima baix del cel, té el seu temps:Temps de nàixer i temps de morir; temps de plantar i temps d’arrancar allò plantat, temps de matar i temps de curar; temps de destruir i temps d’edificar; temps de plorar i temps de riure; temps d’afligir-se i temps de ballar; temps d’escampar les pedres i temps de reunir les pedres; temps d’abraçar i temps d’allunyar-se; temps de guanyar i temps de perdre; temps de guardar i temps de llançar; temps de trencar i temps de cosir; temps de callar i temps de parlar; temps d’amar i temps d’avorrir; temps de guerra i temps de pau”.
(Eclesiastès)
 
L’u de gener de 1701 s’inaugurà el segle de les Llums. El segle del rococó, de Mozart i Haydn, de les cassaques i els tontillos, de les perruques i dels rostres empolvorats, de la Guerra de Successió i de l’Enciclopèdia, en definitiva, el segle francès. Aquest ha sigut el refugi d’aquells que buscaven un passat idíl·lic on ancorar la construcció mítica del poble valencià. Durant dècades, el 1700 ha sigut el paradigma on mirar-se per fabricar i reivindicar una identitat.
 
El grup de Balls Popular Les Folies de Carcaixent esta nit vol proposar un nou paradigma. De la mort violenta de l’Antic Règim, quan el poble ja no tenia pastissos per menjar, va nàixer el segle XIX. I amb ell nasqué també una nova sensibilitat cap al passat. El 1800 és el segle de la revolució industrial, de l’imperialisme i del moviment obrer, de la passió i del cor, de Bismarck i de Baudelaire, del Romanticisme i del nacionalisme. El 1800 dona llum sobre el que som.
 
Els convidem a desterrar els fantasmes d’aquells que pretenen edificar l’identitat d’un poble entre palaus i perruques. Els convidem a acompanyar-nos en una nova cerca d’allò que ens defineix com a poble.
 
Com deia Raimon:
“Lluny som de records inútils i de velles passions, no anirem al darrere d’antics tambors. D’un temps que ja és un poc nostre, d’un país que ja anem fent…”
 
Salvador Pellicer
Les Folies de Carcaixent
 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Ball

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS   0

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d'indumentària tradicional a Alcublas. Es tractava d'una mostra a una sala de l'ajuntament d'esta població [...]

Login

Lost your password?
X