Muixerangues o el poder del caos organitzatArticle previ
L’ús de les castanyetesSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Les Folies emociona a la final del concurs Sona La Dipu al Principal de València

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Les Folies emociona a la final del concurs Sona La Dipu al Principal de València
Articles relacionats

Per Paco Chalmés

DIARI D’UNA ESPARDENYA

 

Quina és la fina frontera entre el costumisme recurrent -i fins i tot en ocasions escorat a la paròdia- i el bon gust en un espectacle de ball tradicional? La resposta ens la sabé donar les Folies de Carcaixent el passat dissabte dia 12 de setembre al teatre principal de València, en guanyar el premi del concurs que la Diputació de València i la Federació de Folklore organitzen tots els anys.

Un altre any saberen emocionar al públic amb una posada en escena impecable, una indumentària acurada i una execució del ball quasi perfecta.

DSC_3392 copia
DSC_3392 copia
« 1 de 6 »

També altres grups s’hi varen unir a l’esperada tasca de saber emocionar des de l’entaulat del Principal. Fou el cas del Grup de Danses Canyamars de Canals, guanyador del segon premi.

CANALS1
CANALS1
« 1 de 3 »

El tercer premi fou per al Grup de Danses d’Ontinyent.

S’hi trobà a faltar la presència d’altres grups de referència al panorama folklòric valencià, que decidiren no presentar-se al concurs. Respectant els motius, som molts als que ens agradaria, alguna volta, presenciar un duel multibanda entre els grups que a tots se’n venen al cap.

Haurem d’esperar al plantejament que d’este esdeveniment faça en un futur la Diputació, que ja ha anunciat la voluntat dintroduïr canvis, i a la resposta per part dels convocats.

Mentrimentres, ens quedem amb la bona sensació viscuda al Principal de València, on es va comprovar com de viu està el nostre folklore, i quanta gent s’hi involucra en la seua execusió des d’un nivell amateur.

Nomenar també les aborronadores intervencions del tercet “onades” que, mentre deliberava el jurat, fou capaç de posar en peu a un públic que quedà bocabadat amb el virtuosisme de les dolçaines acompanyades de piano.

1 Comentari

  1. Joan Marí Garí 13:16, set. 14, 2015

    La més sincera enhorabona !!!!

    Respondre

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

DIARI D'UNA ESPARDENYA

Ajudes públiques a col·lectius folkòrics i culturals: es pot fer millor?

Ajudes públiques a col·lectius folkòrics i culturals: es pot fer millor?   0

És lloable que des de l'admistració es promoguen ajudes a les manifestacions folklòrica o cultural. De vegades, eixes ajudes resulten imprescindibles quan parlem de col·lectius amateurs no professionals, que sumen esforços [...]

Login

Lost your password?
X