En marxa la Setena Edició d'Arrelats Folk XàtivaArticle previ
Sagueta Nova de Biar ens fa gaudir a PicanyaSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya

Ja tenim ací la 6ª Temporada de Folklore Valencià de Picanya, després de l’èxit de programació i assitència de públic de les temporades anteriors, el Grup de Danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta sisena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble Grups de danses del millor nivell per a que ens mostren la riquesa del folklore valencià. Per a esta ocasió comptarem també amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i gener en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups. Alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres són novetat en la programació d’enguany.

1ª Vetlada DISSABTE 28/10/17 

GRUP L’OLIVAR D’ALAQUÀS. Està integrat dintre la Unió Musical d’Alaquàs. Es va crear a l’any 1996 i la seua finalitat principal és ensenyar les danses, cants i músiques tradicionals valencianes. Actualment està format per un total d’uns 60 components i té diverses seccions: infantil, juvenil i d’adults. Recientment han estat a Philadelphia (EEUU) portant el seu treball i el folklore valencià per al public nordamericà.

ASSOCIACIÓ D’ESTUDIS TRADICIONALS SAGUETA NOVA DE BIAR. Es va formar a Biar (l’Alcoià) l’any 2001. Des de llavors, s’han dedicat a arreplegar i estudiar cançons, balls, indumentària tradicional i altres materials folklòrics, per tal de divulgar-los a través de publicacions escrites i sonores i en els seus espectacles. Han publicat dos CDs i han organitzat diverses exposicions d’indumentària, la més recent dedicada als guardapeus. Organitzen des de 2004 l’Aplec de Rondalles de Biar.

2ª Vetlada DISSABTE 02/12/17 

GRUP DE DANSES SARGANTANA DE VALÈNCIA. És un grup infantil/ jovenil nascut a l’any 2012 amb motiu de la primera dansà infantil celebrada a la Plaça de la Verge a València. És el primer grup de xiquets membre de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. Des dels seus inicis han participat a nombroses activitats relacionades amb el folklore: dansades, espectacles, presentacions falleres, “Sona la Dipu” i a diversos festivals nacionals i internacionals.

ASOCIACIÓN CANTARES VIEJOS DE REQUENA. Continuadors de la tasca iniciada pel “Grupo de Estudios Folklóricos Jaraiz de la Portera” (1975), la “Asociación Cantares Viejos” de Requena té la missió de recuperar, estudiar i difondre diferents àmbits de l’etnologia i la cultura popular de “Requena y su Tierra”, mantenint vius antics cants, melodies, balls i danses de la tradició oral. Un altre important objecte d’estudi és la indumentària tradicional, per mitjà de fons pertanyents a col·leccions privades i públiques com ara la del Museu Municipal de Requena.

3ª Vetlada DISSABTE 13/01/18

GRUP DE DANSES DE QUART DE POBLET. Es va fundar a l’octubre de 1978, però no es constituí com associació cultural independent fins l’any 1981. En l’actualitat el grup està format per un cos de ball de 23 balladors dirigits per Antoni Gijón, una rondalla dirigida per Maribel Crespo de 10 músics de corda i 5 cantadors a més de la “colla de dolçaina i tabal”.

GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES DE CARCAIXENT. Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana.

4ª Vetlada DISSABTE 10/02/18

ALGADINS GRUP DE DANSES D’ALGEMESÍ. El dia 9 d’octubre de 2014, una colla d’amics balladors d’Algemesí decideixen juntar-se i formar Algadins, un grup jove però bastit amb veterans d’altres associacions culturals valencianes. La seua tasca inclou la recuperació i difusió de les nostres tradicions, especialmente músiques i balls, però volen feres arribar al públic actual mitjançant l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials. També als seus espectacles tracten d’incorporar elements novedosos i amb una visió moderna i personal.

GRUP DE DANSES REALENC. Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià. Han participat a nombrossos Festivals i col•laboren activament en els actes propis de les Festes Patronals de Picanya. Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.

Accés als espectacles

Abonaments

El sistema d’abonaments i entrades serà igual al d’anys anteriors, l’abonament per a les 4 vetlades tindrà un preu de 20€ i podreu aconseguir-lo posant-vos en contacte amb qualsevol dels grups participants o directament a la taquilla. També es podrà accedir a les actuacions comprant entrada individual a 8€ el mateix dia de les actuacions. Els xiquets de 12 anys no pagaren entrada. 

La taquilla estrà oberta a partir de les 19:00h el mateix dissabte de cada actuació.

Estem segurs que la programació serà del vostre interés i estarem encantats, nosaltres i els grups participants, de tindre l’oportunitat de oferir-vos els millors espectacles carregats de música, ball i folklore en estat pur.

Finalment agrair als grups participants la seua disposició i col•laboració constant amb aquest projecte de Realenc. En breu penjarem el futllet informatiu amb tots els detalls.

Es pot adquirir tot i contactant amb els grups participants o bé amb el Grup de danses Realenc al correu: temporadafolklorevalencia@hotmail.com

Els espectacles començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel•lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel•lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X