Ja hi ha calendari per a l'edició de Article previ
El ball de Carrer de l'AlcúdiaSegüent Article
indumentaria on-line
ÚLTIMES NOTÍCIES

Ha arribat l’hora de restaurar les danses d’Oliva

Article   0 Comentaris
Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Ha arribat l’hora de restaurar les danses d’Oliva

Per Juanvi Mengual Narvaez

Mestre de ball tradicional valencià

 

Hui ha estat un dia interessant, un dia de molt de pensar… Sobretot respecte al que és tradicional.

Mai m’havia plantejat allò de què si les danses del meu poble, aquelles que jo he ballat des de menut, les que ha ballat ma “uela” 40 anys, estaven ben executades o no… Ahir vaig mantenir una conversa amb Lluís Palop “Lutxo”, professor d’història i amant de les tradicions i em dia que les danses d’Oliva anaven a contra peu, tant de la música com del so de les castanyetes…I en això que et pares a pensar i dius… Fotre!! És de veres!! Van a contrapeu.

Un altre punt de les danses del meu poble és que a les mudances els braços per ara els posem darrere, i el normal en totes les danses (la Marina, la Costera, la Ribera…) les mudances van els braços dalt… veient la foto de l’any ’54, Vicenta la “Rulla” està com dient que els braços els posen dalt, i és més; estan fent la mudança amb els braços dalt.

Més tard he tingut una conversa també amb Pep Romero actual director coreogràfic i mestre del grup de danses El Forcat de València, i amb la seua visió he vist clar en què falla el pas pla, i ja s’e com començar la dansa… però encara queda molta feina.

En resum; els anys 2013 – 2014 serà l’any de restaurar les danses d’Oliva, coste el coste i pese a qui li pese.

Gràcies Lutxo i gràcies Jose per la vostra saviesa sobre allò popular i per obrir-me els ulls cap a la dignificació de les danses del meu poble.

Article   0 Comentaris

AGENDA

CATEGORIES

Login

Lost your password?