... i la Sargantana parlà i ballà a Picanya!Article previ
POR FIN LAS IMÁGENES DE CANTARES VIEJOS EN PICANYASegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

El grup Cardaors de Bocairent celebra els seus 40 anys

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
El grup Cardaors de Bocairent celebra els seus 40 anys

Vicent Pardo, director artístic de Cardaors, i Toni “Violí”, membre veterà d’esta agrupació folklòrica de Bocairent, ens marquen el 26 de desembre de 1977 com la data de la seua fundació.

Fou la iniciativa de molts antics membres del grup infantil de l’antiga Secció Femenina de Bocairent, alguns vinculats a la també recent fundada Alimara -formació folklòrica del Cap i Casal- en aquell temps.

Per celebrar estos quaranta anys d’activitat Cardaors ha preparat amb cura un espectacle per al proper dissabte 16 de desembre a les 19.30 al teatre Avenida de Bocairent, en el que mostraran el que ha sigut la seua tasca fonamental durant tota la seua trajectòria: la recuperació de balls i cançons pròpies de la comarca de la Vall d’Albaida. No de bades els nostres conversadors ens remarquen que són de les escases formacions que a terres valencianes es dediquen a “fer comarca”, conreant exclusivament peces del poble i dels del voltant.

Així, a l’espctacle de commemoració del proper dissabte 16 de desembre Cardaors promet tornar-nos a sorprendre amb les seues peces més emblemàtiques pròpies de Bocairent, Alcoi, Bèlgida o Montitxelvo, al llarg de cinc escenes: l’hivern, les basquinyes, la seda, el cotó i les danses.

En exclusiva per a blogdanses.es ens avancen la presentació en este espectacle de dues peces recuperades a partir del contacte amb una família d’Ontinyent amb una llarga tradició vinculada al folklore de la comarca, i amb les que la formació bocairentina amplia el seu repertori: es tracta de la Jota d’Ontinyent i de l’Ú i el Dotze d’Ontinyent.

No cal dir que la indumentària serà l’altra gran protagonista de la posada en escena, amb reproduccions de peces del primer terç del segle XIX, i del vestir més típic del poble.

Amb Vicent i Toni recordem algunes de les principals fites del grup al llarg de la seua trajectòria, com la participació en aplecs de folkoore a Madrid, Albacete i València, o l’edició del disc a l’any 98 “La Serra i la Vall” que arreplega la pràctica totalitat de la tasca de recuperació de Cardaors.

Font imatges: Cardaors

 

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X