Discurso íntegro de Fernando Delgado en la Mojiganga de TitaguasArticle previ
Luar Na Lubre realitzarà a Xàtiva el seu únic concert a la Comunitat Valenciana en 2016, dins de la programació d'Arrelats Folk Xàtiva.Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Estellés serà protagonista a Brusel·les de la mà de Sis Veus per al poeta

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Estellés serà protagonista a Brusel·les de la mà de Sis Veus per al poeta

Parle amb Eva Dènia, integrant de Sis Veus per al poeta, que em confirma que efectivament, la formació valenciana que fa tres anys s’unira per a cantar els versos de Vicent Andrés Estellés, té confirmada una actuació a Brusel·les, la capital administrativa de l’Unió europea.

L’actuació s’emmarca en la festa estellesiana, a l’estil de les que d’uns anys ençà se celebren a casa nostra, que el proper dia 8 de setembre de 2016 tindrà lloc al centre De Vaartkapoen, al carrer de l’École n°76, 1080 Bruxelles.

Començaran a les 19h30 de la vesprada, i està prevista la presència de la família del poeta.  Després del sopar serà quan s’iniciarà l’homenatge musical amb l’actuació del sextet femení valencià.

L’acte se celebra a iniciativa de Jordi Sebastià, europalamentari de Compromís, i està finançat pel grup de Alianza Libre Europea en el Parlament europeu.

Eva em comenta que està totalment segura que l’espectacle que canta i balla els poemes més emblemàtics del poeta de Burjassot amb els pals de tradició musical valenciana agradarà en Europa, ja que, per pròpia experiència, el públic aprecia la música i és sensible a la mateixa.

Adjunte la ressenya que acompanya el text de la invitació que amablement em remeten des de Alianza Libre Europea, el contacte del parlament europeu que em facilita més informació sobre l’acte:

El valencià Vicent Andrés Estellés és unànimement reconegut per la crítica com un dels majors poetes en llengua catalana del segle XX. A més, Estellés ha aconseguit ser també -i això és molt difícil per un poeta- un autor popular; molts dels seues poemes figuren en l’imaginari col·lectiu dels catalanoparlants. Els seus poemes han inspirat cançons, exposicions, obres de teatre, pel·lícules i espectacles de tota mena.

L’any 2010, l’escriptor Josep Lozano va tenir la genial idea d’instaurar la “Festa Estellés”, una celebració popular inspirada en la Burns Supper escocesa. Es tracta bàsicament de sopar en bona companyia, de recitar versos d’Estellés i de passar-ho bé amb la poesia com a companya.

La festa Estellés se celebra ara a centenars de ciutats i pobles valencians, i també de Catalunya i les Illes. En els darrers anys, s’ha anat estenent a molts llocs del món, allà on hi ha grups que se l’estimen i volen reivindicar la seua obra i el seu compromís amb el poble i el país.

Per això, l’oficina de Compromís al Parlament Europeu organitza per segona vegada la Festa Estellés a Brussel·les, per reivindicar la seua figura i el seu llegat a la capital d’Europa.

 

 Sis Veus per al poeta, una formació musical que es consolida

Fa ja un parell d’anys, quan vaig entrevistar a les Sis Veus en una vesprada estiuenca de Benimaclet, em parlaren de que el projecte inicial de juntar-se per gravar un disc que cantara a l’Estellés estava creixent, fent-se gran, com si una màgia estellesiana les espentara a correr més i més escenaris, a assumir més i més projectes.

Hui, després de tres anys des de la seua constitució durant els quals no han parat d’actuar, el grup prepara ja un nou projecte del que, com sol ser costum als artistes, no hi volen desvelar detalls abans d’hora.

Caldrà estar ben pendents per a contar-vos-ho tot des de estes pàgines de blogdanses.es !!!

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X