Les dansetes de processó a Alginet: la història d'una recuperacióArticle previ
Algemesí es prepara per a la gran eclosió de les seues festesSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Els millors moments d’un dia de danses a Guadassuar

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Els millors moments d’un dia de danses a Guadassuar
Articles relacionats

Per Paco Chalmés

De blogdanses.es

Una de les joies de la cultura tradicional valenciana són, sense dubte, les danses que Guadassuar balla cada última setmana d’agost -de dilluns a dissabte- des de fa segles.

Una convocatòria totalment diferent a les altres que s’han mantingut o recuperat al llarg de les terres valencianes, donada l’alta participació i mobilització social del poble en l’execució de les danses i tot allò que les envolta.

Però el que més crida l’atenció del visitant són les disfresses que porten els balladors, a cadascuna més peculiar i innesperada.

La falta de promoció institucional de la festa, potser buscada per evitar la seua massificació o “turistificació”, no ha de fer caure en l’oblit de l’aficionat a esta fita inel·ludible cada final d’agost.

Blogdanses hi va estar este passat 28 d’agost de 2015. Hi captarem imatges i vídeos que compartim amb un intent de traslladar-vos el goig d’un poble que manté la seua tradició.

Visca Guadassuar i les seues danses!

« 1 de 3 »
Play Play Play

1 Comentari

  1. Pepe 17:55, ag. 29, 2015

    Fou una nit fantàstica. Les disfreses, unes espectaculars, altres molt gracioses.. I tot en un ambient de germanor i tradició que ho feia tot màgic! Gran, gran poble Guadassuar. Jo tornaré! 😀

    Respondre

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Danses al carrer

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS   0

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d'indumentària tradicional a Alcublas. Es tractava d'una mostra a una sala de l'ajuntament d'esta població [...]

Login

Lost your password?
X