El final de l'actuació de Les Folies a Picanya: reflexió o provocació?Article previ
Vestirse con un cuadro: La exposición sobre mantones de seda que se prepara en Requena para este mes de febrero.Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

El gener valencià: les tradicions que ens uneixen.

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
El gener valencià: les tradicions que ens uneixen.
Articles relacionats

Per Paco Chalmés

Blogdanses.es

Gener, discretament, ens oferix als valencians el plat fort de les tradicions del que jo anomene “cicle d’hivern”, que arranca a la Puríssima i acaba amb les Falles.

La celebració de Sant Antoni i els seu rites ancestrals, entre religiosos i pagans, ocupen gran part del temps festiu als nostres pobles. Segons diuen, la festa més celebrada del País Valencià.

La comarca dels Ports és especialment peculiar en estes celebracions que allà anomenen Santantonades. No de bades la Santantonà de El Forcall vol ser, des de fa uns anys, Patrimoni de la Humanitat.

Altra població de la mateixa comarca, Olocau, celebra de manera entestada la festa de les fogueres al patró dels animals.

Tian Gombau Drago, conegut actor i director teatral fou enguany testimoni del ritus purificador, i ens fa arribar estes precioses imatges captades el passat 9 de gener de 2016 a esta entranyable població del nostre nord:

Altra tradició, esta de nova factura, es consolida més al sud, a altra entranyable i bonica població de l’interior de la Ribera Alta; Llombai.

El Mercat Renaixentista dels Borja s’ha convertit, des de fa poscs anys, en una fita de referència més enllà de la comarca. Tot un exemple de com una icona històrica tan entroncada a la població com els Borja es pot transformar en un revulsiu cultural i econòmic que reverteix en benefici de tots.

Pepe Chalmés, fidel seguidor d’esta convocatòria, ens remet algunes estampes captades de l’edició d’enguany, celebrada el passat cap de setmana del 23-24 de gener:

Reflexió final: La festa ens agermana i ens vertebra als valencians al llarg del calendari i de totes les nostres comarques!!!

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

<

Festes

POR FIN LAS IMÁGENES DE CANTARES VIEJOS EN PICANYA

POR FIN LAS IMÁGENES DE CANTARES VIEJOS EN PICANYA   0

Cantares Viejos, la reconocida asociación folklórica de Requena, actuó el pasado sábado 2 de diciembre en el festival de Folklore de Picanya. Motivos personales han hecho que me haya retrasado en [...]

Amb la col·laboració de:

juliol, 2019

Opcions d'ordenació

Sense esdeveniments

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X