La Gran nit del Folk a la Gran Fira de ValènciaArticle previ
El Cant d'Estil guanya protagonisme a la Gran Fira de València 2017Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

#CorpusVLC al juliol… coses de la Gran Fira de València

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
#CorpusVLC al juliol… coses de la Gran Fira de València

Entre el munt d’actes programats a la Gran Fira de Juliol, ahir dijous dia 6 de juliol, es representaren de manera extraordinària al claustre de la Universitat del carrer la Nau de València, algunes de les danses del Corpus.

L’excusa? Els 40 anys de la restauració de les danses, de la mà de Fermín Pardo i un munt de col·lectius i d’anònims adscrits a la societat civil. Així ho destacaren els introductors de l’acte, representants de l’Ajuntament de la ciutat i dels Amics del Corpus de València.

Sempre he pensat que el Corpus de València, i la figura de la Moma, amb la seua dansa alegòrica de la virtud en lluita i victòria final (disculpeu l’spoiler…) sobre els set pecats capitals representats pels Momos, és una de les peculiaritats més rellevants de la nostra cultura tradicional. I a l’hora una de les més desconeguda per propis i visitants.

Poc a poc la festa va guanyant rellevància fora de l’àmbit estrictament religiós per trascendir a l’autoestima cultural. Conferències, restauracions de les Roques i dignificació del Museu que les acull són algunes de les mesures tirades endavant per este consistori. Una tasca que cal continuar per a que esta festa, la festa grossa de la ciutat, torne a ser una de les nostres icones identitàries.

I ja dita la meua (avantatges de ser administrador d’este blog…) vos deixe amb les imatges de l’acte. Em permeteu que em bote l’orde, i que vos pose primer les de la Moma, sempre tan plàstica i impactant a les fotos…

LA MOMA

LLAURADORS

ELS TURCS

ARQUETS

CAVALLETS

NANOS

I per acabar l’entrada, unes poques fotos “robades” mentre anaven en marxa les danses…

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Ball

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS   0

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d'indumentària tradicional a Alcublas. Es tractava d'una mostra a una sala de l'ajuntament d'esta població [...]

Login

Lost your password?
X