Una muestra de mantones antiguos en El Corte Inglés de la Avenida de Francia (Valencia).Article previ
Algadins Grup de Danses tanca el curs i enceta una nova etapaSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

LES CANÇONS TRADICIONALS VIVES EN EL DISC  ‘EL ROBATORI DEL TERME’ DE GUADASSUAR

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
LES CANÇONS TRADICIONALS VIVES EN EL DISC   ‘EL ROBATORI DEL TERME’ DE GUADASSUAR

 

Per Amics de les danses de Guadassuar

 

L’Associació Amics de les Danses de Guadassuar presenta el disc El robatori del terme, un enregistrament dirigit per Joan B. Boïls, amb cançons i balls tradicionals d’aquesta població de la Ribera.

El disc conté cançons tradicionals de Guadassuar que encara es conserven en la memòria de molts guadassuarencs i músiques instrumentals creades a partir d’aquestes cançons que ja no estan en ús i que ara serveixen per a ballar. La major part d’eixos balls han sigut estrenats ja a la Repartició de la Carn, el dia Sant Antoni o a la festa de l’Aurora.

Les cançons han estat gravades per veïns de Guadassuar de diferents edats, des dels 4 fins els 77 anys, sense cap acompanyament instrumental, de la manera més pura possible. S’ha convidat alhora a dos veus referents en el món de la música tradicional valenciana, Maria Amparo Hurtado i Pep Gimeno ‘Botifarra’, el qual interpreta un romanç, El robatori del terme, i una cançó de batre, La faena és el dimoni, a més del Bolero de Guadassuar i una de les estrofes de Les xiques de la Ribera.

Diversos músics de vent i corda de la Societat Musical de Guadassuar han participat en l’enregistrament per a les músiques instrumentals destinades al ball, i altres dos referències tanquen la plantilla del CD, el dolçainer Xavi Richart –de mare guadassuarenca– i el prestigiós quintet Spanish Brass.

L’acte de presentació del disc tindrà lloc dissabte a les 20.30 h al Sequer de Cardenal, enmig del terme, on es podran presenciar tots els balls a més d’escoltar algunes de les cançons.

L’associació celebra d’aquesta manera els seus primers 10 anys d’existència amb un projecte més després del Quadern d’activitats sobre les Danses de Guadassuar, el llibre sobre els parlaments dels caps de dansa i la creació dels Gegants i Cabuts, representants de la història de la vila.

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Ball

Ajudes públiques a col·lectius folkòrics i culturals: es pot fer millor?

Ajudes públiques a col·lectius folkòrics i culturals: es pot fer millor?   0

És lloable que des de l'admistració es promoguen ajudes a les manifestacions folklòrica o cultural. De vegades, eixes ajudes resulten imprescindibles quan parlem de col·lectius amateurs no professionals, que sumen esforços [...]

ENTRA EN LA BOTIGA:

octubre, 2017

Opcions d'ordenació

22oct(oct 22)22:00Onda: Sis Veus per al poeta22:00

29oct(oct 29)20:00València: II trobada de música tradicional, popular i d'arrel Mestre Joan Blasco20:00 Palau de la Música de València - Sala Rodrigo, Palau de la Música de València - Sala Rodrigo

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X