Andilla viu i reviu amb l'actuació del Quadre de Balls Populars d'AlginetArticle previ
El Festival de música y baile tradicional comarcal vuelve a Requena el próximo 24 de agostoSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Arrelats Folk Xàtiva 2016 presenta la seua programació per a la propera tardor

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Arrelats Folk Xàtiva 2016 presenta la seua programació per a la propera tardor

Arribe a Xàtiva un dia de Fira. Fea temps que no hi pujava… la calor, el castell, la Seu, l’albereda… Xàtiva té alguna cosa que a tots els valencians atrapa, com una ensenya inconscient de la que tots ens enorgullim com si de la ciutat de cadascú i de tots es tractara.

17 d’agostde 2016: Arrelats Folk Xàtiva, el festival de música folk que des de l’any 2011 se celebra a la capital de la Costera, presenta el programa d’actuacions que hi tindran lloc entre el 23 de setembre i l’1 d’octubre de 2016. L’acte de presentació conta amb les cançons i el bon fer musical del grup de música folk Xaluq, que recomane vivament si no el coneixeu.

És l’Escola de Danses de Xàtiva qui m’ha convidat a l’acte, i només em refugie a l’ombra dels arbres del jardinet de José Espejo, on tot es desenvolupa, parle amb Neus, membre entusiasta del grup que m’avança que enguany el festival té dos actuacions al Gran Teatre, que s’han aconseguit suports, i que el projecte creix i es fa gran.

 

Dos novetats importants a l’Arrelat Folk de 2016

I és que en poc temps este festival s’ha consolidat per convertir-se en referent de la música tradicional de tots els llocs a casa nostra. Raquel, altre membre de l’Escola, desvela les principals novetats de l’edició 2016 de l’Arrelats Folk Xàtiva.

Una d’elles és que hi haurà no un, sino dos grans concerts a l’enclau del Grant Teatre de Xàtiva; “Botifarra amb Pau Chàfer” que presenten a Xàtiva el traball titolat A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara, i l’actuació de Luar Na Lubre presentant el seu darrer disc Extra Mundi, grup gallec que deixa influenciar les seues arrels amb altres propostes, com serà el cas de la presència en aquest festival on participaran amb les colles de dolçaines i tabals La Socarrà de Xàtiva i la Degollà d’Alcoi.

arrelats_xativa - 3

 

L’altra novetat destacable ve constituïda per la programació d’una sèrie de sessions de micro-teatre infantil, a càrrec de Teatre la Lluna el dia 24 de setembre, en Menuts Arrelats, en un espai màgic i innovador que promet sorprendre.

arrelats_xativa - 1 (5)

Importants representants del panorama folk, a l’Arrelats de 2016

A més dels protagonistes esmentats, també podrem gaudir a l’Arrelats Folk de les ensanyances de Vanesa Muela, amb una trajectòria de trenta anys de investigació i recuperació de sons tradicionals. Ella serà l’encarregada d’encetar el festival amb una classe magistral de música, percussions i instruments de cuina. Farà servir en tan prometedora sessió més d’una vintena d’instruments tradicionals.

 

arrelats_xativa - 1

 

El Festival conclourà amb una jornada en la que a més de l’assitència a FirAll -la fira de l’all i de les tradicions més populars de la comarca-, veïns i visitants podran gaudir al llarg de tot el dia i en diferents cantons del centre històric de Xàtiva d’un seguit de microconcerts amb diferents propostes de música folk. D’esta manera es pretén posar en valor el patrimoni històric xativí integrant-lo en la programació de l’Arrelats.

 

arrelats_xativa - 2

Institucions públiques i privades donen suport a l’Arrelats Folk

Teresa Pérez, presidenta de l’Escola de Danses de Xàtiva, organitzadora del Festival, destaca durant l’acte de presentació la implicació en el projecte de l’Ajuntament “sense el suport del qual el l’Arrelat no existiria”, i de la Diputació de València que per primera vegada s’implica en el recolzament del festival. Així mateix, la presidenta ha destacat la implicació d’entitats privades i d’un munt de micropatrocinadors locals. Endevine una tasca immensa de trucar a portes de despatxos i negocis… admire quan les persones s’encaboten en una tasca tan encomiable com aquesta.

 

arrelats_xativa - 1 (6)

 

Em sembla simptomàtic que l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, estiga a l’acte de presentació. A l’ambient s’hi respira una diferència de tracte amb el canvi de signe polític al consistori. Roger pren la paraula i manifesta la seua volutat de que l’Arrelats Folk esdevinga en un projecte de ciutat i una referència al món de la música tradicional. Parla de política cooperativa i de la necessitat de sumar esforços amb col·lectius per portar endavant festivals com aquest.

Les delicades notes de Xaluq comencen a sonar, amb tres peces boniques i ben interpretades, que serveixen de punt i final a l’acte.

Pose les imatges presses amb el mòbil. A la web de l’Escola podeu consultar el fullet del programa, que en breu incorporaré a l’agenda del blogdanses.

 

 

 

 

 

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X